Открийте ни и в

КРИМИ

Измамници отвлякоха ремарке на ТИР на българин с 20 тона пилешко месо (ВИДЕО)

Случаите на измами с „паяци“ в Чикаго растат – търсят откуп за превозното средство, на което уж помагат

публикувано

на

Отвлечено ремарке със стока за 40 хиляди долара, среднощни преговори с измамници от компания за вдигане на коли и размяна на пари кеш пред очите на полицаи на South side в Чикаго – така завършва уикендът на Минко Влаховски, който е собственик на малка транспортна компания в Чикаго.

Минко Влаховски и Лидия Трусова преговарят с дни с мъжете, задържали товара на компанията им, които искали 18 хиляди долара кеш, за да им върнат ремаркето

Според властите в града българинът е станал жертва на хитра схема за измами на криминални банди, регистрирали towing компании, които оркестрират инциденти, за да вдигнат автомобили и ремаркета, а след това да искат пари за освобождаването им.  Разследващите казват, че по всяка вероятност бандите с “паяците” разполагат и с радиоскенери, които засичат обаждания за пътна помощ, след което пристигат на мястото и твърдят, че са легитимната компания, която да разреши ситуацията на пътя.

След това обаче измамниците държат автомобилите и ремаркетата на собствениците като заложници, докато не се плати определена сума, и то кеш. В случаят на Минко Влаховски

измамниците искат 18 хиляди долара

Един от мъжете, които работят за компанията Illinois Commercial Safety Towing, докато получава $3000 кеш в присъствието на полицаи, за да освободи ремаркето

“Обадиха ми се към 12 и половина през нощта. Мой шофьор, който отишъл да доставя товар в южните квартали на Чикаго”, казва Минко Влаховски, който още не може да повярва, че това му се случва. По думите му шофьорът на камиона с ремарке е закачил леко горната част на нисък мост, след което върнал тежкотоварното средство назад. Въпреки че нямало видими следи от инцидент, изведнъж се появили два камиона за вдигане на автомобили и го блокирали отпред и отзад. От тях изскочили група мъже, които твърдели, че са от towing компания и че ще му помогнат, но за целта трябва да излезе от камиона. След като шофьорът излиза, мъжете му казват, че ще вдигнат ремаркето и ще извършат доставката вместо него. Мъжете иззели документите на товара, т.нар bill of lading и накарали шофьора да се подпише на един бял лист. След, което

измамниците накарали шофьора сам да откачи ремаркето

и да отиде да чака на адреса за доставка. “Той е отишъл и е чакал там цяла нощ. На сутринта се усеща, че са го измамили, и идва разплакан в офиса”, разказва Минко Влаховски. След като цял ден няма ни вест, ни кост от ремаркето на компанията, собственикът го обявява за краден. Но в 4 РМ мъжете от towing компанията се обаждат на мобилния номер на шофьора и питат за разговор със собственика на транспортната компания. “Те казаха, че са towing компания и че трябва да им заплатя $ 18,500 кеш до 5 часа, или в противен случай ще има още по-голяма глоба за повече още ден престой.”

Паркингът на компанията за уж пътна помощ в южната част на Чикаго

Айнджъл Камачо, на 26 години, и Джон Туист, на 30 години, арестувани, че се представили за пътни работници на общината в Чикаго

Българинът им казва, че няма възможност да отиде и да си вземе ремаркето. На следващия ден той си наема адвокат, който успява да води преговори с фирмата и да намали цената от $18,648 на $13,500. “Аз обаче пак не отидох да взема ремаркето, а продължих да работя с полицията”, казва Минко Влаховски, който още в първите мигове на разговори с тази компания разбира, че си има работа с измамници.

Българинът отива на мястото на паркинга на тяхната компания “Illinois Commercial Safety Towing”, която се намира на 8825 S Genоа str., придружен от полицаи. След разговор на място с мъжете става ясно, че полицията не може да направи нищо в случая, защото ремаркето не е откраднато, шофьорът доброволно го е откачил и се е подписал на празен лист. “Казаха ми – 10 000 долара кеш и ви давам ремаркето”, казва Минко Влаховски. “Аз му казах, че няма да му дам 10 хиляди и си отидох.”

На следващия ден от towing компанията се свързват с партньорката на Влаховски Лидия Трусова. “Не можех да повярвам, че това ни се случва”, казва Трусова. “Първата ми мисъл беше, че това е лоша шега.” Мъжете, които държат ремаркето им като заложник, й казали, че има проблем с температурата му, което може да развали товара. Според Минко Влаховски и Лидия Трусова това очевидно било мярка за сплашване, за да предприемат мерки и да платят исканата сума.

След много мъчителни и изтощителни спорове и преговори мъжете от “Illinois Commercial Safety Towing” се съгласяват да намалят още исканата сума, като този път искат 5 хиляди долара, но отново заплатени кеш. Лидия Трусова също като съдружника си отказва. Още няколко разговора ги отвеждат до нова цена от $3000 за товара. Минко Влаховски и Лидия Трусова се съгласяват да платят, за да избегнат други неприятности и разправии със застраховката на товара. Така, по тъмно в неделя вечерта, двамата собственици на транспортна компания

се оказват в грешната част на града с 3 хиляди долара кеш и патрулна кола

която да стане свидетел на размяната на парите. “Извикахме полицаи, но мъжете бяха дошли без документите на товара”, казва Лидия Трудова. “Казахме им, че си искаме документите и няма да видят пари, докато не ги получим.” По думите на Трусова мъжете протакали размяната възможно най-дълго, за да си играят с търпението им или може би защото се надявали да получат сумата и да избягат. “Стояхме 3 часа в South side да ги чакаме”, разказва младата жена. “Можеше да ни отвлекат, да ни поискат и повече от 18 хиляди за живота ни.” В крайна сметка българинът и съдружничката му отново се обаждат на друга полицейска кола и в тяхно присъствие броят сумата кеш на служителите на towing компанията.

“Беше като в екшън филм”, казва Трусова

“Illinois Commercial Safety Towing” с функционира от по-малко от година. Тя е легитимна и има номер в Department of Transportation. Собственикът на земята, върху която се намира паркингът, обаче казва, че фирмата няма офици и наема само заградено пространство, на което да паркира вдигнатите автомобили.

Ден след случилото се с ремаркето на Минко Влаховски полицията в Чикаго арестува двама мъже в идентичен случай с towing на ТИР. 26-годишният Айнджъл Камачо и 30-годишният Джон Туист са заподозрени, че въртят фалшива компания за пътна помощ. Те са задържани, след  като се появили мястото на инцидент, отново в южната част на Чикаго. Двамата били облечени с униформи, подобни на служители на Chicago Transit Autority, и се представили за пратеници на полицията в Чикаго. И двамата мъже имат предишни криминални провинения, а според властите те са малка част от добре разработена схема за измами. По време на ареста им полицията открива и устройство с

радиолокационна антена за улавяне на полицейски радиостанции

Според Лидия Трусова е доста подозрително, че изнудвачите им започнали да търсят и нея, и Минко Влаховски в момента, в който двамата влезнали в полицейското управление. “Сякаш знаеха, че сме там”, казва Лидия Трусова. Тя и съдружникът й ще търсят правата си по съдебен път, като заведат граждански иск за измама срещу компанията.

“Полицията каза, че виждат, че това е измама и рекет, но легално нищо не могат да направят, защото дефакто няма кражба”, казва Минко Влаховски. “Те нямат право да вземат документите на стоката и нямат право да държат стоката като заложник.” Минко Влаховски казва, че е чувал и за други измамени компании.

“Трейлърът никога не е бил под моста, въпреки че те казват, че 6 часа са го вадили”, казва Минко Влаховски, който е убеден, че ще спечели евентуално дело, защото въпросната компания дори не разполага със снимки на инцидента.

“Не мисля, че повече ще доставяме до South side в Чикаго”, казва Лидия Трусова. “Освен ако няма много добра цена и застраховка на товара.”

Полицията в Чикаго продължава да разследва случая, както и подобни случаи на измама от мними towing компании. Властите припомнят, че независимо от инцидента служители на towing компания никога не биха се появили неповикани, а при пристигането те са длъжни да ви представят документи, че сте направили заявка колата ви да бъде вдигната.

1 Коментар

  1. Alexandr

    февруари 21, 2020 at 9:14 pm

    Ето това е Америката,нищо добро,пълна мафия на полицията

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

България

Заловиха контейнер със стоки ментета за България

публикувано

на

от

Виж цялата статия

В контейнер с дрехи от Китай и получател българска фирма митничарите в Пирея откриха скрити почти 70 000 фалшиви ръчни часовници от известна марка.

В същата пратка са намерени и 11 600 чифта спортни обувки, също с емблемата на популярна марка.

Артикулите не са оригинално производство.

Съгласно действащото европейско законодателство цялата стока от контейнера е конфискувана и подлежи на унищожаване, съобщават от Независимия орган за публични приходи в Гърция, който пое разследването на случая.

Митничарите в Пирея са проверили щателно съдържанието на контейнера, защото стоката е изпратена от Китай и забелязали, че не са спазени стриктно наложените мерки при опаковката на стоката.

Води се разследване и затова не се съобщава фирмата получател в България.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

КРИМИ

Седем трупа открити след стрелба в къща Алабама

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Снимка: @morgan_sheriff/twitter

Седем трупа са били открити в Алабама, след като на тел. 911 е бил подаден сигнал за стрелба. Отзовалите се на мястото полицаи намерили телата в къща в окръг Морган.

Те били и на мъже и на жени. Все още не се знае какво точно се е случило.

Полицията не съобщава и за заподозрени. Разследването продължава.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

България

Мъж задигна бижутата на бившата си, ще лежи близо 7 г.

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Мъж ще лежи в затвора шест години и половина за кражба на бижута. Подсъдимият е на 52-годишен, многократно осъждан, като след изтърпяване на последното му ефективно наказание не са изминали пет години, съобщава МВР.

През септември 2018 г. подсъдимият за кратко живеел с жена в с. Струпец, община Роман. Те се запознали на морето. В къщата с тях живеели и близки роднини на жената. След като двамата се разделили, той напуснал дома й.

Рано сутринта на 10.01.2019 г. мъжът се обадил на племенника си от с. Ъглен, община Луковит, да пият кафе. По време на срещата му предложил да отидат до дома на бившата му жена, за да „вземе нещо“. Двамата тръгнали с лек автомобил, управляван от подсъдимия, като около 8 ч. пристигнали в селото.

Обвиняемият отишъл до къщата, която добре познавал от престоя си в нея. Помнел добре дневния режим на роднините на бившата си приятелка и изчакал всички да напуснат дома. През незаключена врата влязъл вътре, взел от гардероба две дървени кутийки и излязъл. След като се върнал в автомобила, ги показал на племенника си, както и съдържанието им – множество златни и сребърни накити, както и метална брошка с камъчета и джобно ножче.

Двамата мъже се придвижили доЧервен бряг, където отишли в заложна къща. Там подсъдимият продал златните накити за сумата от 2000 лева.

От изготвената по делото съдебно-оценителна експертиза се установява, че общата стойност на отнетите чужди вещи – златни и сребърни гривни, пръстени, верижки, медальони, възлиза на 6590.40 лева. Към настоящия момент от тях са възстановени 93,70 лева. Присъдата подлежи на обжалване и протест в законоустановения срок.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено

Всички права запазени © BG VOICE е най-влиятелният български вестник в Чикаго, САЩ и Канада BG VOICE is the Bulgarian newspaper leader in Chicago, USA and Canada