Вие избрахте изданието на BG VOICE за САЩ. Искате ли това да бъде вашето основно издание? ДА | НЕ

22.11.2011 г.

Автор:

Ясен Дараков

e-mail:

yasen@bg-voice.com

BG VOICE нежелан в църквата „Св. Иван Рилски”

Не разрешават доставката на новинарския лидер

Ясен Дараков, ко-издател и гл. редактор на BG VOICE

BG VOICE се оказа нежелан в българската църква „Св. Иван Рилски” в Чикаго. Пълничка чернокоса жена не разреши на наш служител да достави новия брой на изданието. По традиция църквата е едно от над 100-те места където се разпространява новинарският лидер.

Жената, която не пожела да си каже името, но бе разпозната като дъщерята на служещия там отец Валентин Ноцков Силвия,  обясни отказа с решение на църковното настоятелство. Управниците се били събрали в неделя и преценили, че BG VOICE няма място под покрива на „Св. Иван Рилски”. На въпроса „Защо”, пълничката дама отговори: „Питайте вашия издател, той знае.”

Аз, като един от двама издатели на този вестник, наистина знам защо BG VOICE изведнъж се оказа нежелан в „Св. Иван Рилски”. Нашето издание е единствената българска  медия в Чикаго, която следи отблизо процесът, който ще реши съдбата на храма. Единствено ние имаме репортери и дори съдебен художник, които присъстват на заседанията на съда.

Винаги съм се стремял да бъда безпристрастен в работата си, макар като всеки човек да имам своите лични убеждения. Когато през април написах разследването „Църква” ООД", хора от двата лагера не бяха доволни – това за мен е показателно, че съм си свършил добре работата.

Сега отразяваме напълно безпристрастно фактите по делото – това, което се случва в съдебната зала. Може и да изглежда малко едностранно, но това е нормално защото първо минаха свидетелите от страната на ищеца – Георги Иванов. Сега предстои да чуем и самия Ноцков и техните свидетели. Те ще получат точно толкова внимание колкото и предишните. Накрая вие, нашите читатели, ще имате по-обективна преценка за нещата и ще направите своите изводи. Защото всички тези хора, които сега говорят в съда, са говорили и преди – пред вас, пред медиите, в църквата. Но в съда говорят под клетва и някак си думите там имат по-голямо значение.

Сигурно от църковното настоятелство не са харесали и факта ,че публикувахме две доста спорни видеа, които бяха показани в съда. Но те показват нещата точно и ясно. Истината не може да бъде скрита от камерата.

Това не е първият случай, в който български вестник не е допуснат в българската църква. Явно докато тези хора управляват „Св. Иван Рилски" няма и да е последният.

 
 
въведете кода
 

коментари

 • Добрин

  дата: 05.12.2011 г., 12:32

  Все по разумни гласове се чуват. Първо да мислим за интересите на българите, после за интересите на поповете. Екс попа Ноцков може да е най-добре служещ поп. Но това право да служи му е спряно. И най-добрия трок драйвър не може да кара камион, ако му е отнет лайсенза. Това е положението. Да си върви да си гледа старините и да остави черквата на мира.

 • Шоп

  дата: 05.12.2011 г., 08:44

  Дори и аз разбрах за какво става дума само Упорития и няколко други не разбират. Валентин е незаконен поп. Разпопен. Защо е разпопен е работа на църковната власт не наша. Сега предава църквата която е купене и поддържана от нас българите на американската църква с надеждата че те ще го държат. Той мисли за себе си а не за нас. Защо ние трябва да мислиме за него? Съгласен с Илия. Искаме законен поп българин.

 • Илия

  дата: 04.12.2011 г., 08:18

  Не излизайте от темата и от делото. Попа е разпопен. Факт. Църквата няма зъ епископ българин. Факт. Попа е ял бой че е закачал една жена в църквата. Факт. Йосиф е агент. Факт. Валентин е изпратен през 1982 г. след специална подпотовка от държавна сигурност. Факт. Ние сме българи. Факт. Имаме право да си изберам поп законен.

 • мнителен

  дата: 03.12.2011 г., 19:45

  Браво на Петър и Аз мисля така...ха,ха.ха.Наистина е по добре църквата да е българска и някои да си мислят че е американска,отколкото църквата да е американска и да си мислим че е българска....Разликата е голяма....да си,си сам господар и да имаш господар....

 • Петър до упорит

  дата: 03.12.2011 г., 17:09

  Ама наистина си упорит господине...Един виц /актуален отговор/ на вашия въпрос, надявам се напълно да удовлетвори любопитството Ви защо мисля така...Една съпруга решила да ходи на море сама,и аргументирайки се пред съпруга си,че докато е във ваканция мислено,непрекъснато ще бъде в къщи и с него....А отговора на съпруга бил...А не е ли по-добре да си седиш в къщи при мен и мислено да се къпеш в морето...а сега,какво ще кажеш господине разлика има ли???!!!!.

 • УПОРИТ

  дата: 03.12.2011 г., 07:38

  Петър, ти в качеството на какъв говориш не разбирам??? Отначало си помислих, че наистина ще чуя компетентно мнение, но се разочаровах и накрая даже забравих на кой въпрос отговаряш. Ако и сам си се позаплел ето помощ. Въпроса е : Като обвинявате Българския Диоцез към АПЦ че нямал български попове, защо в същото време Патриаршеския Диоцез на доносника на ДС Йосиф, от общо 47 - само 12 са българи. Не важи ли и тука вашето определение за предатели???...

 • Светла

  дата: 02.12.2011 г., 20:28

  Петре, Петре, нищо свързано няма в думите ти. Пък и аз се обърнах към редактора и исках то да разясни темата. Съжалявам но това не е отговор на въпроса ми

 • Петър

  дата: 02.12.2011 г., 12:57

  Ах,Светла,Светла,знаеш ли колко е по лесно при наличието на БГ свещеници,Българска патриаршия да ги назначи като такива в църквите си...тук в САЩ,без да се изисква чуждо мнение/това на ОСА/...А и досега,никъде не срещнах поне един сериозен довод,църквата ни Свети Иван Рилски да бъде на разпореждане на ОСА...И накрая знаеш ли защо на вълка му е дебел врата/шията/!!!????Отговора е много прост,защото сам си върши работата....Така че мястото на църквата е в Българска патриаршия,повярвай в себе си като българка...можем сами да се справим или си привърженичка на максимата че" Българина е като кромида лук,колкото по газиш,толкова по голяма глава прави"....Не ни е необходим господар....

 • до Антон

  дата: 30.11.2011 г., 21:45

  На теб дори и сто слънца да сетят пак ще ти е тъмно защото душата ти е тъмна. А като толкоз ти харесва поп Груьо - ходи си при него. Що се занимаваш с Ноцков. Ти си имаш Груьо - ние си имаме Ноцков. Не гледай в чужда чиния!

 • Marushka

  дата: 30.11.2011 г., 21:35

  Stiga dwvchite edno i swshto. Priznat nepriznat. Faktite govoryat. Nai velichstwenata i krasiva bwlgarska cwrkwa v USA. Nai-krasivite slujbi, nai-pouchitelnite propovedi, nai-chvechniq svestenik. Zashto pluete sreshtu nego, zashtoto na vseki edin ot vas s neshto e pomognal , no vie kato neposlushno dete , kogato vi se skarat plachete? Aide zasramete se bezbojnici!
  Ostavete bojiite dela na Boga!

 • до независим

  дата: 30.11.2011 г., 16:12

  Решения на Св. Синод на БПЦ от 13 декември 2010 г.
  21 декември 2010 16:16, Българска Патриаршия
  След като разгледа Писмо на Халкидонския митрополит Атанасий, заместващ поради отсъствие Вселенския патриарх Вартоломей, с известие за полученото писмо, с което БПЦ им известява за антиканоничното поведение на Православната църква в Америка /ОСА/, отнасящо се до Валентин Ноцков, бивш клирик на Българската църква.
  Св. Синод Р Е Ш И:
  Да бъде подготвено и изпратено писмо до митрополит Йона, предстоятел на ОСА, че православните църкви са изпратили писма до БПЦ с недоумение, че ОСА не се съобразява с каноничното низвержение на Валентин Ноцков от БПЦ, признато от останалите Православни църкви.
  В писмото да се отбележи, че между призналите низвержението е и Предстоятелят на Руската православна църква, от която са получили автокефалия.

 • anton

  дата: 30.11.2011 г., 16:09

  Prav e Yasen,kogato kazva che te poblikuvat subitiata takiva kakvito sa,a xorata sami da prezeniat.Zashto triabva da jiveem v tumnina.Ta nali mediite sa za tova da otraziavat i polojitelnite i otrizatelnite subitia,tova che na niakoi ne im iznasia si e texen problem.Vseki da si surba tova koeto si e nadrobil.Jalko e che cveshtenizite v nashte zurkvi ne si gledat duxovnite zaduljenia,a ochite im sa se v kasite.Za Pop Gruio sum chel po vestnizite che prixodite mu ot pedeset godishnia mu ubilei sa darenie za zurkvata oshte ot partitata za Dimitrov den sushto.Dokolkoto znam toi nejivee v apartamenta na zurkvata, a se polzuva ot uchilishteto.Dokuto za Nozkov nishto podobno ne sum prochel i e vseizvestno,che vnuka mu predi godini jiveeshe sushto v zurkvata pri diado i baba dokuto ucheshe tuk.Taka che ne triabva da se surdiat na xorata kogato govoriat.

 • Stoicho

  дата: 30.11.2011 г., 13:07

  Nezavisim ne si prav. V pravoslavieto ima edinni pravila. Spored teh vsichki diozezi se suobraziavat s razpopvaneto. Zashto Amerikanskata cherkva ne se suobraziva ne znam.
  Georgi (komentara ot 12:16) blagodaria ti za spravkata koiato si napravil. Znachi e verno che Valentin e bez licenz.

 • Георги

  дата: 30.11.2011 г., 10:49

  Направих запитване до Българския синод в София,за Валентин Ноцков чрез списание"Вяра и общество"...отговора беше....низвергнат и като такъв не може да бъде назначен за свещеник от която и да е друга патриаршия,в конкретния случай от ОСА....Т.е. Валентин Ноцков няма правата на свещеник ....

 • Георги

  дата: 29.11.2011 г., 19:25

  За трети път призовавам редактора да се извини за неправилния превод на интервюто на епископ Александър! Този манипулиран превод е скандален и редактора, като официален кореспондент на БиТиВи бърка собствените си интереси и служебните си отговорности. Това е едно огромно петно което се хвърля върху цялата българска общност и България. Офицялно оплаквне на най-високо ниво ще бъде изпратено, ако Ясен Дараков не се извини за неправилния и манипулиран превод!

 • Petur

  дата: 29.11.2011 г., 16:17

  Petur
  Kum Fakti
  I sega kakvo?Rodopski slavei ako ne zashtitish Nozkov sledvashtia put kogato ima subirane v zurkvata niama da budesh povikan,zatova triabva da slushkash kakvo ti kazva Valio,makar i da znaesh istinata.Nie rodopchani sme gordi xora a ne prodajnizi.Za dolarcheta si gotov na vsichko.Ako dobre sledish vsichki broeve na BG VOICE,shte vidish che samo te slediat i prozesa za ubiistvoto na Lora i mnogo drugi neshta.Predi da kritikuvash ili uprekvash se zapoznai podobre s faktite takiva kakvito sa,a ne da ugodnichish na niakoi si,za da te pokaniat da svirish i peesh,koeto mejdudrugoto go mojesh i dobre veselish xorata.Stegni se malko ne ni izlagai nas Rodopchanite..

 • Vania

  дата: 29.11.2011 г., 15:48

  Prochetox mnogo vnimatelno komentarite i predi tova vcichki poblikuvani materiali o bg voice.Pozdravlenia na zelia ekip i redaktorite.Moga da kaja naistina che tova e nezavisima media.Otraziavat subitiata takiva kakvito sa.Ne sum iznenadana,che sa nejelane v Sveti Ivan Rilski.Tam se dopuskat samo vestnizi i xora,koito xvaliat nekanonichnia pop i neprokopsanata mu dushteria.Iskam da pitam Valentin Nozklov na koi sluji na diavola ili boga? Za men toi e napulno prevurtial i ima nujda ot profesionalna pomosht.Lud e za vruzvane.Niama nishto duxovno i choveshko v nego.Toi e edin dvulichnik ili potochno diavol oblechen v mantia na gospod.S goliamo vnimanie i neturpenie ochakvam produljenieto na deloto i pokazaniata na Nozkov.Niama da se uchudia ako luje i pod kletva.Kulneneto za nego e kato zdravei zdrasti.Da ni pazi Gospod ot takiva duxovni vodachi.

 • Nick Steffanov

  дата: 29.11.2011 г., 10:47

  Към Факти,

  И сега какво? Като е нелигитимна църквата, не ходите там, защото Бог няма да чуе молбите Ви за повече пари на троко ли? Не бъдете толкова дребнави!

 • към плюещите

  дата: 28.11.2011 г., 21:42

  Не мислех че толкова простотия и злоба може да се излее върху тази прекрасна църква и този истински духовник. Всички тези които сипят тази помия не са хора които търсят духовното. Не омърсявайте с помия единственото свято българско място. Да разбира се , за нечистия всичко е нечисто! Ако нямате срам имайте поне страх Божий!!!!

 • Nick Steffanov

  дата: 28.11.2011 г., 16:55

  Мистър Питащ, г-н Дараков уж е 'безпристрастен в работата си', а в същото време е material witness по делото за една от страните. Откъде идва такова желание у вас да бъде елиминирана една българска църква? И тя е българска най-малкото заради името си, а не заради попа.
  И как така BG-Voice разполага с видео, компрометиращо поп Валентин, а няма материали, показващи измамите с кредитни карти, прането на пари и продаването на дрога сред българската общност? Ако може да си затваряме очите пред явна престъпна дейност, защо да не го направим и когато става въпрос за един разпопен поп?

 • Питащ

  дата: 28.11.2011 г., 16:24

  Някои от коментаторите създават впечатлението, че са добре запознати с нещата около църквата свети Иван Рилски и нейното ръководство. Моля за нас които не сме запознати да отговорят на следнати въпроси свързани с темата и предполагам занимават българите в Чикаго:
  1) Приемат ли факта, че Валентин Ноцков е разпопен? Ако не защо след като има решение на Синода и писмо на Американската църква?
  2) Как ще обяснят, че разпопения Валентин Ноцков продължава да извършва църковни дейности, които са му забранени? Имат ли Божествено съдържание (не претендирам за точност на израза) венчавките, кръщенките, опелата, освещаване на бизнеси извършвани от разпопен поп?
  3) Колко са организираните членове на църквата?
  4) Какъв е дяла на приходите от членовете на църквата (членски внос, дарения) спрямо общия приход който църквата има годишно? Може ли църквата да съществува без финансовата подкрепа на българите, които не са нейни организирани членове?
  5) Ако църквата не може да покрива финансовите си нужди без помощта на неорганизираните като нейни членове българи, не е ли редно те да има право да вземат отношение по въпроса към коя църква да принадлежи Св. Иван Рилски – към Американската или Българската?
  6) Какви са мотивите на настоятелството църквата да не бъде към Българската православна църква? Принадлежността на владици и свещеници към Държавна сигурност не може да бъде мотив. Валентин Ноцков е изпратен от България в Америка по времето когато Държавна сигурност е определяла и подготвяла свещениците за чужбина.
  7) Допустимо ли е от каноните една черква да се нарича българска само защото свещеника е българин, а владиката и епископа не са българи? Няма ли вероятност след време този владика и епископ да наложат административни решения, които да са във вреда на българите и България?
  8) Какво ще стане ако по някаква причина Валентин Ноцков се оттегли от църквата? Какъв свещеник и от кого да очакваме да бъде назначен?
  9) Как учителите в училището към църквата обясняват на учениците и родителите, че владиката и епископа на тази църква не са българи? Как това се отразява на възпитанието на децата в любов към България?
  10) Видеото към което има достъп от BG-Voice показва Валентин Ноцков в много смущаваща светлина. На места на лицето му се чете ярост и злоба, в думите му има сарказъм и заплахи. Това ли е образа на духовния водач на църквата?

 • кресльо

  дата: 27.11.2011 г., 19:27

  Тук някой не е разбрал, че става въпрос за българска , а не македонска църква. Пък и македонския му е също толкоз непонятен колкото и българския.

 • Бирника

  дата: 27.11.2011 г., 08:20

  Финансисте пропуснал си че всяка години голямата щерка и внука на попа идват от България на гости и пренасят обратно каша събран от нашите доларчета

 • Георги Василев

  дата: 26.11.2011 г., 13:09

  Да господине финансист,това са основните проблеми,напълно съм съгласен с едно уточнение...Унесено в търсене на вратички за запазване като свещеник на Валентин, сегашното църковно настоятелство е на път да подари,както казахте тази хубава Българска църква на ОСА,защото с преминаването под тяхна юрисдикция, църквата става автоматически тяхна собственост....Това е проблема на проблемите...как църквата да остане за следващите генерации българи в Чикаго...И Аз ще си отида от тоя свят,никой не е вечен,но църквата трябва да остане во веки веков БЪЛГАРСКА,Амин,защото най добре се поддържа и пази дадена вещ от този който я ползва...Затова пътя е един БЪЛГАРСКА ПАТРИАРШИЯ...да ама не...по този път няма място за г-н Ноцков,въпреки желанието на послушното-роднинско-артистично шоу,пардон настоятелство,а може би ООД...То затова е и делото....

 • Финансист

  дата: 26.11.2011 г., 10:39

  Отклонявате се от темата, Църквата е хубава и много добра, Но ръководството е тоталитарно и не е избрано от народа а назначено от Ноцковата фамилиа. Питам: Можели в Илинойс свещеник без право да е свещеник /отнети са му правата от ОСА и е низвергнат от Българската църква /патриаршиа// ДА получава заплата от $2400 на месц за 5 години това прави $144 000 /сто четиридесет и четири хиляди долара/ народни пари? Същиат живее абсолютно безплатно в апартамента на вториа етаж, не плаща наем, вода, ток, гас и телефон. Храната се пазарува заедно с храната за неделните дни и естествено се заплаща с църковни пари. Каква отговорност носят църковните настоятели, морална, съдебна или и двете заедно? Защо до сега ВИЕ хора които давате долари по различни поводи на църквата не търсите сметка как се харчат Вашите пари?
  Имате това право, по американските /илинойските/ закони.

 • truckdriver

  дата: 25.11.2011 г., 14:46

  Тая мома ного на сериозно се зема ....Сичко се праи заради таткото поп .Бега от комунистите во бугарско,а сега дека ги виде моме,па тея комунисти у америчко,Я не сакам да ме лажеш....кокало,кокало е шекер.Ама я ми речи,като умре татко ти,от дека че тражиме. поп бугарин,да ви го служи по бугарски.....у нашиот бугаро-татарски диоцез нема ....итегритетот е пун...

 • Georgi

  дата: 25.11.2011 г., 13:15

  А още по лесно е да се изхвърли вестника защото, не върви по гайдата на попската дъщеря/наблюдател/...И цялото недоволство е предизвикано от това че се води съдебно дело от недоволни бивши членове на църквата и настоятелството,основатели и първи ктитори/дарители/,срещу неправомерно избраното сегашно настоятелство и дейността му тласкащо църквата към гибел....Ако някъде греша,моля пионерката,комсомолката, събудилата се една сутрин,след дълбок сън демократка,бившата попадийка,настоящата попска дъщеря на сегашният неправомерно/неканоничен/свещеник и негов пръв финансов контролъор при изразходване на църковните средства/пари/,да ме поправи ако някъде бъркам...Това е основният грях на вестника,а Аз съм сигурен че повече от80%от редовно палещите свещичка българи/миряни/и хал хабер си нямаха досега че има съдебно дело,в основата на което стои въпроса за юрисдикцията на църквата/българска патриаршия или ОСА/american orthodox church/.Аз лично смятам,че обикновения българин,палещ свещичка, когато има възможност в интензивния американски живот и нямащ време да се черкува редовно, съгласно каноните на православието да знае какво става със църквата...Не всеки има възможност,да присъства редовно,но като българин всеки има право да знае за църковния живот и дейността на църквата а медиите са тези които могат да га осветлят.Иначе обвинения от рода,ние сме всичко,ние сме православието,а ония пуйки ядат...Не върви,колко и да е благовидно това Happy Thanksgiving.... Чисто по комунистически е"който не е съгласен с мен вън,билетчето,самолетчето и т.н.Няма толерантност,няма човещина...злоба,злоба и билет за никъде...изрази от рода"българска му работа","българина все е недоволен".Вероятно се срамува от произхода си...а пък Аз не знам защо се срамувам от тях....Господ нека ги съди....

 • към редактора

  дата: 23.11.2011 г., 22:12

  "Отдавна ми е писнало в тази държава и къде ли още не църквите да се месят така директно в живота на хората." - това са думи на т.нар. "журналист". Ми кат ти е писнало ...билетчето ...самолетчето ( някой тук го беше казал). Момче, ти имаш нужда от молитва, ти изпитваш гняв и това хич не е добре!

 • Георги

  дата: 23.11.2011 г., 21:33

  Призовавам редактора да се извини за неправилния превод, ако е истински и безпристрастен журналист , какъвто той твърди че е. Иначе вестника му си остава жълт и достоверносста на публикациите му ще бъдат винаги под съмнение.

  Защо редактора още мълчи, защото знае че нарочно е манипулирал превода! Нали така Ясен Тъменов, защото нямаш достойнството да кажеш да така е , това не е точния превод! Мислеше че хората няма да обърнат внимание ли ? Да ама не. Хората не са овце, а ти и твоя вестник си оставате жълти манипулатори! Само с това си действие ти доказа кой си!

 • Тодор Колев зависим артист с реплика

  дата: 23.11.2011 г., 18:31

  Един файтон народ са,те заради това не си казват имената,говорят от името на Църковно настоятелство,от името на енориашите,от името на българската диаспора,но никога със собствените си имена,изливайки купища помия,по всеки несъгласен с тях ....За всичко говорят,но никога за църквата и нейната юрисдикция...Готови са на всичко и църквата да харижат,само и само да запазят свещеническото място на татко Валентин.Трима в пряка роднинска връзка,другите са независими членове,защото наистина нищо не зависи от тях,особено от Карабонев...Някъде прочетох че е добър артист,ама и него попската дъщеря Силвия го е оставила без реплика...

 • ИМЕНАТА на ПРЕДАТЕЛИТЕ

  дата: 23.11.2011 г., 16:25

  БОЯН ЧАВДАРОВ ДОБРИ КАРАБОНЕВ ЕМИЛ ДАВИДКОВ ЕМИЛ КИТОВ КРАСИМИР ДЕЧЕВ КРУМ ТИРИЛОВ СИЛВИЯ ДИМОВА ПАВЛИК ПАВЛОВ Това са тези които се оправдават със "Църковното настоятелство".Интересното е че са си и финансова комисия,сами се контролират.Като се вземе че трима са и в роднинска връзка,неканоничен свещеник,дъщеря и племенник,налице е семейно ООД...А останалите членове са безгласни букви/за масовка,нещо като подвижни храсти,без реплики/Карабонев е артистична натура...Та това са "героите",страхливци...и изгонили над 40 енориаши/едни от най голямите дарители...И ТЕ определят,мястото на църквата,криейки се фамозно зад името"настоятелство...

 • умен

  дата: 23.11.2011 г., 16:19

  А по-доре е ако искате да им се отворят досиетата.... като сме набрали инерция...дайте! Пет шест повече или по-малко... какво значение има?

 • Имената им

  дата: 23.11.2011 г., 15:52

  Който ги знае поименно нека ги напише...Няма нищо лошо,нека да ги знаем...та това са публични личности.....

 • Цветан

  дата: 23.11.2011 г., 11:13

  На вълка му е дебел врата,защото сам си върши работата...Нямам нищо против ОСА,но най-доброто решение е Българската църква да си е към Българска патриаршия...защото това не е само църква,това е цяла БЪЛГАРСКА КУЛТУРНА ИНСТИТУЦИЯ и по добър стопанин не може да има от този който я ползва...Иначе на практика излиза че Българина не е способен сам да си управлява съдбата...А това не е така,,,не го подценявайте.Скромно мнение и да не ме оплювате,защото доста помия се е изляло във форума...А решението е лесно,гласност,гласност и българите сами ще решат,накъде...И изхвърлянето на един вестник,не е решение,напротив прави ни мнителни...в редовността на това,което се върши зад стените на църквата...

 • ljubimec 13

  дата: 23.11.2011 г., 10:59

  Breii, vsichki izkazali se pishat na prekrasen knijoven bulgarski i to na kirilica. Mersi za tipa.
  Bravo na izkazaliya se, g-n Darakov. Puk i na gospodin si govorim =))))

  Sluchaino da e minavalo prez misluta na nejelanite, che moje bi tova koeto predlaga vestnika, ne suvpada s tova ot koeto ima nujda bulgarskiya imigrant? Drazgi, julti neverni kljuki i novini ot US si imahme dostatuchno v BG i izbyagahme tuk za da ne se zanimavame sus sushtite prostutii....

 • Петър

  дата: 23.11.2011 г., 10:17

  Ако всичко е наред,няма да се крият в" тъмното"...Явно има нещо гнило,иначе е похвално и редно г-н Дараков,българите да знаят как върви не само делото в съда,а и какво става вътре в църквата...накъде я тласкат и кои са тези хора.Все пак църквата е на българите,а не на шепа самозабравили се узурпатори...Мисля че единствено българите в Чикаго трябва да решат "съдбата" и бъдещето на църквата,защото тя е тяхна,нито е на попа,нито на църковното настоятелство....

 • Илия

  дата: 23.11.2011 г., 09:52

  "Вината"Ви господин Дараков е че ги изкарахте на "светло"....Досега се криеха зад името на "послушното настоятелство",чисто по комунистически...Причините са "комплексни"другари,казваше Тодор Живков и най брутално и безпардонно начертаваше следващият "висш"етап в построяването на комунизма от името на "политбюро"И тук в църквата е същото,крият се...мълчат,оправдават се едни с други и обратното,а в същност има пълна диктатура,цензура на"решенията,подмяна на документи,устави...И всичко това се прави с една единствена цел"да се запази кранчето на "изобилието"в ръцете на низвергнатият Валентин и парясаната му дъщеря...Та затова е и зора за"кокала"....пък след тях потоп...

 • бай Васил

  дата: 23.11.2011 г., 08:27

  Нищо не ме учудва вече...така е от години,който не им играе по гайдата го изхвърлят Изгонените сме над 40 вече Разпопен/низвергнат/поп и парясана,незадоволена дъщеря командват парада там.И всичко тръгна от пустите пари.Въпроса беше, редно ли е парите събрани на"цветница" от върбовите клонки да влизат директно в" джоба" на попа...или в касата на църквата..Впоследствие се установи че свещениците са низвергнати/разпопени/ и не може да бъде регистрирана в Българска патриаршия....Компромиси,компромиси и накрая подарък за ОСА.Редно ли е църква,създадена от българи да бъде загубена заради личните интереси на един човек...

 • Жана

  дата: 22.11.2011 г., 22:11

  Браво,господин Дараков,заболя ги...предателите.Нека да знаят българите навсякъде по света,какви ги вършат....Принудихте ги,част от тях да излязат от анонимност,а те са страхливи...Нали така Ви казаха"Църковното настоятелство" реши...Няма такова нещо,"попският кръг"е решил,тя попската дъщеря затова не е пожелала да си каже името...Така е и с Добри,а каза нещо,а е изгонен от жена му...Там няма "лабаво"А отговора винаги е един"Църковното настоятелство"Ех дърво неокастрено,но идва и неговият ред,още малко остана....

 • Георги Василев

  дата: 22.11.2011 г., 21:51

  Ами така е господин Дараков,досега който не е угоден на попа и попско обкръжение/дъщеря,племенник и др родственици/ бива брутално гонен...Имали сте неблагоразумието да покажете частица от кирливите им ризи.Аз съм Ви благодарен че,осведомихте чрез вестника си българите за това съдебно дело,защото Те"Ноцковото ООД"крият и не са заинтересовани...И знаете, ли защо....защото няма нормален българин да се съгласи с това което правят.А за попската дъщеря не се притеснявай,тя изгони съпруга си по най брутален,начин....Ако наистина правдата е на тяхна страна,няма да крият...ще искат гласност...Само в съда е истината...не може една малка група от 20 лумпени да решава съдбата на църквата.Народа ще ги отвее след това лесно....А за израза"Да те гледа в очите и да те лъже"си е патент на ноцков...

 • Георги

  дата: 22.11.2011 г., 18:53

  Има един български израз: " Да те гледа в очите и да те лъже" . Това се отнася в пълна сила за редактора на този жълт вестник! Лошо е когато един журналист тенденциозно представя невярна информация и още по-лошо е когато си мисли, че читателите ( в конкретния случай ) са овце и няма да си проверят сами достоверността на писанята му. Конкретно какво имам предвид. Той твърди , че е безпристрастен и това е което наистина се случва в съдебната зала. Аз пък казвам, че това не е така. Също смея да твърдя, че превода на интервюто на новоизбрания владика, който е направил, и по-специално частта за българския език-диалект на сръбския си е чиста негова измишльотина. Хубавото е че е публикувал и оригиналния текст та да сравним превода му с оригинала. Призовавам редактора да се извини за неправилния превод, ако е истински и безпристрастен журналист , какъвто той твърди че е. Иначе вестника му си остава жълт и достоверносста на публикациите му ще бъдат винаги под съмнение.


  '

 • Ginka

  дата: 22.11.2011 г., 18:06

  Mnogo dobre sa napravili bravo. Tova ne e edinstvenata cwrkva koyato e postwpila pravilno. Nashiyat pastor swshto vi e zabranil da nosite vesnika si v nasjiya boji dom. Neswvmestim s htistyanskiya moral i pwlen sws neprilicni snimki. Sramota!

 

ОЩЕ ОТ ТАЗИ КАТЕГОРИЯ

X