Вие избрахте изданието на BG VOICE за САЩ. Искате ли това да бъде вашето основно издание? ДА | НЕ

29.03.2012 г.

Българка стигна до финала на Miss Universe Canada

18-годишната Ваня се готви за дипломат и иска да развива хуманитарна дейност по целия свят

Ваня Георгиева

18-годишната българка от Дупница Ваня Георгиева ще участва на финала на престижния конкурс "Мис Вселена Канада" (Miss Universe Canada) от 17 до 19 май в Торонто. Вече 12 години Ваня живее в Отава заедно с родителите си Георги и Павлина. Там е и по-малката й сестра Юлия. Българската красавица изучава в университета на Отава специалността "Икономика и политика". "Всяко лято си ходя в Дупница, обичам родината си, надявам се да я прославя", казва тя.

На официалния сайт на конкурса за Ваня пише, че е родом от "покрайнините на малък град в България, разположен в подножието на планината Рила". Като малка е прекарвала много време при баба и дядо, които притежавали голяма ферма, в която бъдещата красавица най-активно помагала. Това я възпитало в огромна любов към природата, което днес може да се види във всекидневните екологични занимания на Ваня. За емиграцията си кандидатката за Мис Канада казва, че е била "една трудна раздяла", защото всичките й роднини и приятели са останали в България. "За доста хора комбинацията между изучаване на нов език и адаптиране към нова страна може да е доста стресираща."
По всичко личи, че Ваня е успяла да превъзмогне този стрес, защото с лекота се е адаптирала към начина на живот в Канада. Голяма част от времето си отделя за доброволческа дейност - участва в почистването на градския парк, мие прозорци, набира средства за различни събития, помага на деца. В същото време нито за миг не забравя основния си приоритет, а това е нейното семейство. Ваня споделя, че семейството й оказва най-голямо влияние в нейния живот. Тя благодари на родителите си за всички възможности, които са й предоставили в живота, както и за постоянната им подкрепа за всяко нейно начинание. "Да бъдеш далеч от семейството си, докато завършваш бакалавърска степен по икономика и политически науки в университета на Отава, е предизвикателство, но както винаги, аз се фокусирам върху положителните аспекти на тази ситуация, защото виждам ползите от крайния резултат", казва Ваня. Нейната мечта е да успее да намери баланс между бъдещата кариера в международната политика и участието й в хуманитарни дейности по целия свят.
Успявала е да се справи с всичките предизвикателства, с които се е сблъсквала, като е търсила положителния момент. Ваня казва, че се мотивира от думите на вдъхновяващия автор Робин Шарма: "Онова, което действително разграничава винаги жизнерадостните и оптимистичните хора от непрекъснато нещастните, е начинът, по който възприемат и преработват обстоятелствата в живота."

Отстраниха финалистка, защото била родена като мъж

2_945
Джена Талакова

Скандал помрачи Мис Вселена Канада още преди да се е провел. Канадката Джена Талакова, която изглежда като създадена за участие в подобни конкурси за красота, бе дисквалифицирана от финала, защото се разбра, че е транссексуална. 23-годишната Джена е от Ванкувър и бе сред 65-те номинирани. Организаторите обаче обясниха, че тя не отговаря на критериите на състезанието и че не е дала цялата информация за първоначалния си пол. "Уважаваме целите й, решителността и й желаем най-добри шансове за бъдещето", се казва в официално изявление на организаторите Мис Вселена Канада. Красивата блондинка е родена с мъжки пол, но следвала хормонална терапия от 14-годишна възраст. Няколко години по-късно претърпява операция за смяна на пола. "Ще се опитам да извадя от тази ситуация нещо положително, така че други хора в подобно положение да не бъдат дискриминирани", заяви тя по телевизия CTV. Това обаче не е първият транссексуален модел, който участва в конкурс за красота.

През юни 2011 г. един от известните чуждестранни модели - Андрей Пежич, бе поместен в класация за 100-те най-сексапилни жени за 2011 г. на сп. FHM. Възмущението, което си личеше от коментарите за класацията обаче, принуди екипа да махне името на модела от публикацията в сайта на списанието. И все пак Андрей присъства в отпечатания вече месечен брой. Говорител на FHM заяви за "Дейли телеграф": "Андрей Пежич все още е в класацията на печатното издание за 100-те най-секси жени в света за 2011 г. и е на 98-о място. В момента, в който осъзнахме грешката си, отстранихме името му в онлайн изданието. Вече са взети конкретни мерки да не се случват подобни неща в бъдеще."

Бранко Петров, petrov@bg-voice.com

 

 
 
въведете кода
 

коментари

  • Йорданка Увакова

    дата: 30.03.2012 г., 09:01

    Скъпа Ваня, желаем ти много успех и късмет както на финала, така и в живота. Подкрепяме те и те обичаме!!!!!
    Уважаеми Българи, моля и вие да подкрепете Ваня, като гласувате на :
    www.beautiesofcanada.com/muc/vote/

 

ОЩЕ ОТ ТАЗИ КАТЕГОРИЯ

X