Открийте ни и в

България

Автобусните превозвачи искат среща с транспортния министър

Очакванията на автобусните превозвачи не звучат оптимистично

публикувано

на

Сн: БТА

От БДЖ отчитат увеличаване на превозените пътници – за отминалите празници то е с 30 процента, в сравнение с 2020 година. Обратна е ситуацията с превозените пътници с автобуси заради липса на интерес към използване на услугата. От бранша обмислят още следващата седмица да поискат среща с министъра на транспорта Николай Събев и настояват за мерки в настоящата ситуация.

Пътувалите с влак в сравнение с 2019 година, преди да се разрасне COVID пандемията, са с 16% по-малко, каза Калин Маринов, ръководител на отдел “Маркетинг” в БДЖ:

“Интересът към пътуване с железопътен транспорт продължава да се възвръща, макар и с бавни темпове и се надяваме това да продължи, за да можем да достигнем нивата отпреди пандемията”.

На 28 септември: Автобусите спират работа, а тировете затварят границите

Очакванията на автобусните превозвачи не звучат оптимистично. Проблем за тях е не само намалелият пътникопоток, но и увеличението на цените на горивата.

Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи обясни, че за една година цената на метана се е повишила три пъти:

“Освен намалелия брой пътници се завиши драстично и цената на горивата. След нова година цената на метана стана 3,25 лв.”

Предстои следващата седмица от бранша да поискат среща с министъра на транспорта Николай Събев. Целта е да се търсят варианти за компенсиране на превозвачите заради условията, в които работят в момента, каза Милтенова и допълни, че се увеличават фирмите, които преустановяват транспортната си дейност: “Когато в един момент вие имате само разходи и нямате приходи, няма транспортна фирма, която може да издържи”.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА