Открийте ни и в

САЩ

Адвокати тръмписти с “манипулативен” иск за изборна измама през 2020 г. осъдени да плащат на ответниците

Съдията нарече самия иск “една огромно конспиративна теория”

публикувано

на

Върховният съд на Айова: абортът не е конституционно право

Двама адвокати, които заведоха фриволен иск за изборна измама на президентския вот през 2020 година, бяха осъдени от федерален съд да платят разноски от 180 000 долара на тези, срещу които подадоха иска.

Съдия Н. Рейд Нойрейтер от федералния районен съд в Колорадо стана поредният магистрат, който заклейми опитите на подкрепящи експрезидента Тръмп адвокати да карат съдилищата да се занимават с конспирации в дните след президентските избори.

Съдията нареди адвокатите Гари Фийлдър и Ърнест Уокър да пратят 50 000 долара на Facebook, към 63 000 на Dominion Voting Systems, още 63 000 на оганизацията с идеална цел Center for Tech and Civic Life, над 6 000 на щата Пенсилвания и над 5 000 – на Мичиган.

Рапърът, който прегази петима души в Уакеша, се изправя в съда

“Те трябва да понесат отговорност за погрешните си действия. Смятам, че вместо да ползва съдебната система по предназначение – да възстановява правото по жалби, при които това и възможно – този иск се използва за манипулиране на наивни членове на обществото и да подстрекава към гражданско недоволство. Той е злоупотреба с правната система и е намеса в механизмите на управление. Въз основа на това смятам, че са оправдани значителни санкции” – писа Нойрейтер в съдебното решение.

В иска от края на декември 2020 година бяха включени осем ищци, но те нямаха на своя страна нито юристи, нито експерти, които да подкрепят твърденията им за подменен вот и правителствени конспирации. Съдията нарече самия иск “една огромно конспиративна теория”.

През август федерален съдия в Мичиган също осъди адвокатите Сидни Пауъл и Лин Ууд, както и още няколко техни колеги, да платят съдебните разходи на град Детройт и щата Мичиган, направени в качеството им на ответници по друг безпочвен иск. Тогава съдията каза на адвокатите, работещи по делата, свързани с осповане на изблорните резултати от тръмпистите, че са се “захванали със съдебни практики, които са злоупотребяващи и, следователно, подлежат на санкциониране”.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА