Открийте ни и в

КРИМИ

Адвокатът на полицая, убил Георги: Било е неизбежно (ВИДЕО, СНИМКИ)

публикувано

на

23-годишният Георги Пенев е бил застрелян от полицай на 10 декември в предградието на Бъфало Фредония. Както всеки друг случай на убит при престрелка с полицията и този е предаден на прокуратурата за разследване.

Прокуратурата в окръг Чатакуа, щата Ню Йорк е започнала проверка. Случаят е бил предаден и на главния прокурор на щата Ню Йорк, но той е оставил разследването на месната прокуратура.

Полицаят, стрелял по българина, е Нейтън Скривън – офицер с 15-годишен стаж. Негови колеги казват, че това е първият инцидент с фатален край с негово участие. В момента той е в платен отпуск, докато тече разследването. BG VOICE се свърза с неговия адвокат Томас Х. Бъртън, който заяви, че

офицер Скривън е носил камера на тялото си

която е запечатала инцидента. “Не съм гледал видеото, но говорих с няколко души, които са – обясни адвокат Бъртън. – То показва ясно, че човекът, който е прострелян, не се е подчинил на няколко команди да пусне оръжието. Има запис на полицая, който се опитва да го накара да пусне ножа. Но той е замахнал към полицая с острието вътре в къщата, след което ги е подгонил навън. В крайна сметка полицаят е стрелял няколко пъти, за да спре заплахата.”

Георги (Джордж) Петров

Семейството научава за инцидента по телефона. Във Facebook сестра му Мария споделя: “Събудиха ме с телефонно позвъняване в 2 ч. през нощта. Един полицай ми каза, че брат ми Джордж е прострелян 4 пъти в областта на гръдния кош от служител на полицията в понеделник, 10.12., в 1:30 ч. следобед. Адвокатът на полицая каза, че полицаят няма да бъде подведен под отговорност, защото се чувствал застрашен… Е, такива са законите – брат ми е мъртъв, а отговорност няма кой да поеме.”

Георги Пенев е племенник на телевизионната водеща Гала. Нейният брат от години живее в САЩ  заедно със своето семейство.

Сн.: THE OBSERVER

Според полицията, цитирани от радио WBFO, служителите й се отзовали на сигнал от граждани. В къща на ул. “Либърти” в банята на втория етаж се бил барикадирал млад мъж. Полицай и пожарникар се опитали да го измъкнат оттам.

Младежът дълго отказвал да отвори вратата, но после излязъл и подгонил служителите на реда с нож в ръка. Самият той имал прорезни рани по гърдите и от тях течала кръв. На алеята пред къщата той приклещил полицая. Според официалната информация полицаят му извикал да спре, но след неподчинението му стрелял при самоотбрана и убил младежа.

“Заподозреният атакувал с оръжие един от полицаите, който помагал на пожарникарите вътре в къщата. Те успели да излязат на улицата, но нямали друг избор, освен да стрелят по заподозрения, в резултат на което той починал”, казва шефът на полицията във Фредония Брад Майърс.

Георги и сестра му Мария Пенев

Съсед видял инцидента от прозореца си. “Аз чух два изстрела. Имам голям прозорец и звучеше, все едно изстрелите са зад мен. Чух този много специфичен звук и започнах да се придвижвам към изхода на къщата, тогава чух още два – изстрелите бяха по двойки, първо едните и след 10 секунди още два”, казва студентът Раян, който по това време се готвил за училище.

На убития са взети проби за наркотици и лекарства, но няма да бъдат готови скоро, казват източници от полицията. Предполага се, че странното му поведение се е дължало на упойващи вещества.

Поклонението ще се проведе в събота, 22 декември, от 10 часа в църквата Crossroads в East Aurora, NY.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА