Открийте ни и в

Коронавирусът

Администрацията на Байдън отменя задължителната ваксинация в едрия бизнес

Решението идва около две седмици, след като Върховният съд спря действието на мярката

публикувано

на

САЩ може да бракуват милиони COVID-ваксини

Администрацията оттегля наредбата за ваксинация и тестване в големите фирми в съответствие със съдебното решение от този месец, което блокира прилагането й, съобщи Отделът за безопасност и здраве на работното място (OSHA) към министерството на труда на САЩ. Правилото обхващаше бизнеси със 100 и повече служители. Тези, които не искаха де се ваксинират, трябваше да се тестват редовно и да носят маски.

Решението идва около две седмици, след като Върховният съд спря действието на мярката, с което нанесе мощен удар по усилията на управлението на Байдън да се справи с COVID-кризата чрез интензивно ваксиниране.

OSHA подчерта, че макар и да оттегля прилагането на Vaccination and Testing ETS, стандартът остава като “предложение за правило”.

България на съд за "ваксинационeн провал"

“След оценка на съдебното решение OSHA оттегля Vaccination and Testing ETS като спешен временен стандарт за прилагане” – записа агенцията в документ, който ще бъда публикуван във Федералния регистър.

В свое изявление OSHA обяви, че оттеглянето на мярката влиза в сила от сряда. Агенцията освен това подчерта, че силно поощрява работниците да се ваксинират поради продължаващата опасност от заразяване с коронавируса на работното място.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА