Открийте ни и в

САЩ

Администрацията на Байдън ще се бори с “тихия убиец” – екстремните жеги

Като част от плана на администрацията на Байдън започва изпълнението на програма за защита от горещината на работещите на открито

публикувано

на

Сн.: АП/БТА

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън предприема стъпки за защита на работещите и общностите от екстремните горещини след опасно топлото лято тази година, довело до големи пожари и причинило смъртта на стотици, предаде Асошиейтед прес.

Министерствата на труда, здравеопазването и хуманитарните въпроси и други федерални агенции представиха план за борба с болестите, свързани с горещините. Една от мерките е въвеждането на стандарт за високите температури на работното място.

Съветничката по климатичните въпроси към Белия дом Джина Маккарти подчерта, че горещината и стресът за организма, който тя причинява, е “тихият убиец”, който в по-голяма степен засяга бедните, възрастните и малцинствата. Топлинният стрес е значителна, реална заплаха, която има смъртоносни последици, подчерта тя.

Бурята "Айда" уби 74 човека на Източното крайбрежие

В опит за справяне с проблема Байдън работи с лидери от цял свят, за да набележи следващите стъпки в борбата с бързо влошаващите се климатични промени. Очаква се той да засегне темата и когато говори пред Общото събрание на ООН.

Като част от плана на администрацията на Байдън започва изпълнението на програма за защита от горещината на работещите на открито, в това число строителните и селскостопанските работници и доставчиците, както и тези, които работят на закрито в складове, кухни и фабрики.

Предвиждат се проверки, когато температурите надхвърлят 26,7 градуса по Целзий.

Ще се разшири и обхватът на програмата за подпомагане на енергийните нужди на хората с ниски доходи. Досега тя се фокусираше върху осигуряването на топлина за хората през зимата, а сега ще помага на хората да си купят климатици и да плащат сметките, натрупани от техника за охлаждане.

Администрацията освен това ще разшири използването на обществени сгради и училища като центрове за охлаждане в горещите дни.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено