Открийте ни и в

САЩ

Акциите на “Уолстрийт” поскъпнаха

Докладите от последните два дни за потребителските и производствените цени за юли показаха значително подобрение на ценовите тенденции

публикувано

на

Акциите на "Уолстрийт" поскъпнаха

Акциите на “Уолстрийт” поскъпнаха в началото на петъчния ден в последната сесия от седмицата, през която пазарите се повишиха след подобряването на данните за инфлацията в САЩ.

Докладите от последните два дни за потребителските и производствените цени за юли показаха значително подобрение на ценовите тенденции в сравнение с тези от предходните месеци.

По-добрите данни предизвикаха дебат дали Федералният резерв може да се отклони по-бързо от неотдавнашната си позиция на агресивно повишаване на лихвените проценти, съобщи АФП.

В четвъртък акциите първоначално поскъпнаха, но пазарите се охладиха поради признанието, че инфлацията все още остава висока.

Байдън: Борбата с инфлацията е най-голямото предизвикателство пред икономиката

Около 25 минути след началото на петъчната сесия индексът Dow Jones Industrial Average се повиши с 0,5% до 33 486,95 пункта. Широкообхватният S&P 500 напредна с 0,6% до 4 230,51, а богатият на технологии индекс Nasdaq Composite скочи с 0,7% до 12 862,92.

И трите основни индекса отбелязаха ръст за седмицата, отразявайки подобряването на настроенията, след като през първата половина на 2022 г. пазарите се сринаха.

“Намираме се в момент, в който вероятно сме достигнали няколко върха, включително инфлацията, ястребовите настроения на Фед и песимизма”, заяви Арт Хоган, главен пазарен стратег в B Riley Wealth Management.

“Виждаме по-добри новини пред нас, отколкото лоши и подозираме, че настоящото рали има още място за развитие”, допълва той.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено