Открийте ни и в

Български истории

Албена Колева: „Женитба по обяви“ е едно приключение за самотни хора

Турнето на „Женитба по обяви“ ще мине през Чикаго, Монреал, Торонто, Сан Франциско/Сан Матео, Сиатъл, Лас Вегас, Ванкувър, Нейпълс и Бостън. Повече инфо в линка

публикувано

на

Албена Колева, Валентин Танев и Тончо Токмакчиев гостуват тази есен в САЩ и Канада с комедията „Женитба по обяви“ на Миро Гавран. Той е един от най-популярните съвременни хърватски писатели и драматурзи. Неговата „Женитба по обяви“ е невероятна ситуационна комедия, чрез която се разкрива съдбата на трима самотни хора, решили чрез обяви да намерят своята половинка в живота.

„Женитба по обяви“ е комедиен спектакъл, който разказва за съдбата на едни самотни хора, които търсят близък човек в живота си, като в процеса на това търсене изпадат в различни крайни, абсурдни и комични ситуации, разказва режисьорът Валентин Танев.

ТУРНЕТО В ДАТИ

В главната роля влиза дъщерята на великия Тодор Колев – Албена Колева. Тя е царица и на комедията, и на драмата, и на трагикомедията.

Разсмивала ни е до сълзи

припознавайки се в някоя от нейните героини.

Албена Колева: „Женитба по обяви“ е едно приключение за самотни хора

„Много е трудно да си дъщеря на Тодор Колев. В началото всички те гледат с недоверие. Единственият начин да се пребориш с това е,

когато излезеш на сцената

но за разлика от другите, нямаш право на провал“, казва дъщерята на големия актьор.

„Никога не съм му казвала, че ми е трудно. Той добре го знаеше и много пъти се мъчеше да ме спре в началото. Актьорската професия е много трудна, ужасна е за жена. Изисква огромно напрежение. Той се опитваше да ме предпази от всички тези неща, които се натрупват“, споделя актрисата.

Албена наследява таланта и обичта си към театъра

и от двамата си родители

майка й е актрисата Адриана Палюшева. Казва, че се е влюбила в театъра именно покрай майка си. Животът й минал в залата в Пазарджик. Обличала костюмите. „Когато бях малка, баща ми беше много зает. С него изградихме връзката си много по-късно, след като завърших академията“, казва още Албена.

Работила е в театрите в Плевен, Сливен, Благоевград, Пазарджик, в ДТ „Сълза и смях“, Малък градски театър зад канала, НТ „Иван Вазов“. От есента на 2007 г. е актриса от трупата на Сатиричния театър.

„Единствената надежда на българския народ трябва да бъде културата, защото идвайки само в театъра и гледайки някои от представленията, могат да разберат, че

в този живот има достойнство, има чест

има страдание, ние сме единствените, които го казваме“, изповядва актрисата.

От сблъсъка на баща й с политиката Албена знае, че е мръсна работа, твърде нечистоплътна за достойни хора. Затова няма да я видите в политиката. Ще я срещнете обаче на площада – присъствието й в бунта на жълтите павета е знаме. Албена го държи, защото не е погребала мечтата си за смисъл.

Албена Колева: „Женитба по обяви“ е едно приключение за самотни хора

В реалността Албена не понася нахалството, ненавижда такъв тип поведение и последното, на което би учила дъщеря си Теодора Кулева – също актриса, е да си отваря път с лакти.

За пореден път Албена си партнира с Тончо Токмакчиев, който определи

постановката „Женитба по обяви“ като бляскава комедия

По думите му това е един забавен спектакъл, който обаче засяга и една изключително важна тема в съвременния свят – самотата на хората.

„Едно приключение, в което се впускат самотни, обичащи, емоционални и артистични хора. Те може да са смешни, тъжни, объркани, но никога неискрени. Ситуациите, в които попадат, а и те самите създават, са нелепи, абсурдни и крайни. В тези хора можеш да познаеш приятеля си, непознатия от улицата, дори и самия себе си“, категорична е актрисата Албена Колева.

Час и половина смях, сълзи и приключения на трима много искрени герои. Не пропускайте това уникално преживяване – „Женитба по обяви“ с тримата любими български уникални актьори!

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено