Открийте ни и в

КРИМИ

Американски дипломат е арестуван за предполагаем фалшив паспорт

По време на обиск на американски гражданин на име DJK полицията открила 10 хиляди долара в плик

публикувано

на

Арестуван е дипломат от консулството на САЩ в Бейрут, който е задържан на летището в Истанбул с мотива, че е издал фалшив паспорт на сирийски гражданин срещу 10 хиляди долара, който се опитвал да отиде в чужбина с фалшив паспорт.

В писмено изявление, направено от полицейското управление в Истанбул, е установено, че сирийският гражданин Р.С., който е искал да замине за Германия от летище Истанбул с фалшив паспорт на 11 ноември 2021 г., в 17.00 часа, се е опитал да отиде в чужбина с паспорт на друго лице по време на проверки в паспортния пункт.

В изявлението се посочва, че паспортът, използван от Р.С. при опит за бягство, е установено, че принадлежи на DJK, който е дипломат в американското консулство в Бейрут.

Беше отбелязано, че се разбира, че Р.С. е получил паспорта от американския дипломат DJK.

В изявлението се посочва, че и двамата заподозрени са задържани.

„По време на обиск на американски гражданин на име DJK полицията намери 10 хиляди долара в плик и дипломатически паспорт на собственото му име. Едно от лицата, сирийският гражданин на име Р.С., за когото е установено, че се опитва да напусне страната с помощта на фалшив паспорт, е обвинен в „фалшифициране на официални документи“.

Лицето на име DJK, което е американски гражданин, е арестувано и предадено в затвора“, се посочва в съобщение от полицията.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА