Открийте ни и в

Твоят глас 2022

Андрей Гюров: Енергийният министър да пътува повече с яхтата си и да не се занимава с енергетика

Те отказаха танкерите заради липса на слотове. Сега те правят търг – как сега има слотове, а тогава нямаше?

публикувано

на

"Продължаваме промяната": Ще преговаряме с всички, дори и с ГЕРБ

Моята гледна точка е, че основното задължение на служебното правителство е да осигури прозрачен и честен вот. Всякакви въпроси за националната сигурност на страната трябва да се разглеждат от Консултативния съвет за национална сигурност. Това заяви Андрей Гюров от “Продължаваме промяната“ в ефира на bTV.

По повод мобилизацията в Русия, той заяви: „Това е абсолютно притеснително. Трябва да разберете какво значи за хората в 21 век в Европа някой да почука на вратата и да Ви връчи призовка за изпращане на заколение.

Точно това се случва – те загиват на фронта. ЕС трябва да заеме ясна и категорична позиция Путин да се оттегли от окупираните територии и да се върне на масата за преговори.”

„Ние бяхме единствените, проявили куража за предложенията за подкупи, заплахи.

Мисля, че това е важно, когато българите правят своя избор – дали да се върнем към старите политики, борисовщината и частните граници, или да вървим напред – връщане на независимостта на България и отиване към една модерна България без корупция”, смята той.

Мобилизация в България: Колко души може да вдигнем при нужда?

Той даде два примера за спрени корупционни практики: „Закрихме Специализирания съд и прокуратура – бухалката на предишната власт. Няма в последните месеци сигнали за заплашвани бизнеси. Освен това, това, което направихме в последните дни от НС – осигурихме независима администрация и регистратура, както и финансиране на европейската прокуратура. В последните години има 500 договора за предоставяне на адвокатски хонорари. 79 от тези договори са били към личния адвокат на Борисов – Менко Менков.”

На въпрос относно критиките на служебното правителство към правителството на „Продължаваме промяната”, Гюров заяви:

„Служебното правителство започна с това, че енергийният сектор на страната е оставен на разруха.

Те отказаха танкерите заради липса на слотове. Сега те правят търг – как сега има слотове, а тогава нямаше? Ние бяхме подсигурили зимата с тези 7 танкера. Бяха и на ниска цена. Всички бяха на цена 35 долара под борсата. От октомври месец при влизане на доставките, които ние осигурихме, цената пада с 30%. Следващият месец няма такъв танкер и „Бургаргаз” са поискали 20% повече от цената.”

Криптокралят: Не харча повече от $600 000 за часовник. Конфискуваха му McLaren-и и Lamborghini

„Няма критерий „поносима за бизнеса цена”. Енергийният министър трябва повече да пътува със своята яхта, отколкото да се занимава с енергетика. Нашите танкери бяха с 35 долара по-малко от пазарната цена към този момент”, каза още той.

Според него фактът, че на база социологическите проучвания ПП не са първа политическа сила не ги фрустрира: „Миналата година виждаме разлика от над 10%, а в крайна сметка се оказахме първа политическа сила.

В последния месец ние посещавахме градове и села, разговаряхме с хората.

Получаваме достатъчно критики и съвети, най-вече, че не бяхме достатъчно категорични. Станахме на 1 годинка – научихме някои уроци и при следващо формиране на НС ще вземем тези уроци предвид.”

„За нас няма предпочитана коалиция. Стремим се към 50% + 1. Ние търсим хора, които са съгласни с нашите политики и биха били до нас да си довършим работата, която започнахме, както и реформите,” каза още той и припомни, че няма социологически агенции, които да показват, че ИТН ще премине границата от 4%.”

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено