Открийте ни и в

Твоят глас 2022

Антоанета Цонева: Слушайте разумни, а не фалшиви послания, когато гласувате

Трябва да извършим и реформа на пенсионната система, за да може нашите майки и баби, които са ни отгледали и които са изградили тази страна, да получават достойни пенсии

публикувано

на

Антоанета Цонева: Слушайте разумни, а не фалшиви послания, когато гласувате

“Обръщам се към избирателите – дайте ни вашата сила, за да може “Демократична България” да защити единствения дневен ред, който е в полза на хората: един закон за всички, чиста от корупция страна, България, в която спокойно да отглеждаме децата си.”

Това призова в интервю за БНТ водачът на листата на “Демократична България” в Пазарджик Антоанета Цонева.

“Не слушайте фалшивите послания на хора, които бяха срещу ваксините в парламента, а се оказаха ваксинирани, същите са против еврото, а държат спестяванията си в евро.

Гласувайте за европейско бъдеще, за избора на нашите деца, те знаят най-добре как искат да изглежда техния живот”, призова Антоанета Цонева.

От многобройните си срещи с избиратели в пазарджишко и в Софийска област тя знае коя е основната тревога на хората – да бъдат защитени доходите им и да бъде омекотен шокът от инфлацията.

“Демократична България” предлага най-сетне да се въведе определение за енергийна бедност, за да може подкрепата да бъде добре прицелена тъкмо към хората в нужда.

Мъртвородено бебе проплака на път за гробищата (ВИДЕО)

Трябва да извършим и реформа на пенсионната система, за да може нашите майки и баби, които са ни отгледали и които са изградили тази страна, да получават достойни пенсии”, каза Антоанета Цонева.

Заедно с втората в листата на обединението Александра Стеркова, тя посети над 60 населени места в пазарджишко в рамките на четвъртата за година и половина предизборна кампания, където двете проведоха десетки срещи с гражданите и местния бизнес.

По думите й, хората много добре разбират какво означава “един закон за всички” – централна теза на “Демократична България”.

И обеща нейната коалиция да е гарант за чиста от корупция България. “Ако има привилегировани и недосегаеми, няма как да говорим за благосъстояние и за спиране на корупцията”, каза Цонева.

Пред БНТ тя разказа и за поредния опит да бъде саботиран машинния вот, именно в област Пазарджик, когато представители на местната власт от ГЕРБ се опитали да попречат на демонстрацията на гласуването с машина.

Номерът на украинката: Как Ирина отмъкна $250 000 на Джеймс

“След сигнал от секретаря на общината, кандидатите на “Демократична България” били привикани в полицията, а на следващия ден кметът Никола Белишки изказал в местната преса тревогата си как се съхранява машината в опит да внуши на хората, че се прави нещо нередно.

“Това показва как ГЕРБ не познават Изборния кодекс.

В парламента ГЕРБ до последно искаха да влезе и хартиеното гласуване, сега го виждаме и на местно ниво”, коментира Цонева.

В ефира на БНТ тя съобщи и за други изборни нарушения. “Пак представители на ГЕРБ в местната власт ги виждаме на билбордове, като кмета на Септември, снимал се с кандидат-депутати. Подали сме жалба, но билбордовете още не са свалени”, каза Цонева.

В пещерата на св. Иван Рилски – среща на мистични сили

По думите й, продължават изборните проблеми и в смесените райони. Тя и нейни колеги огласиха множество манипулации на предишните избори с подвижните урни, за които се записват хора с фалшиви или нямащи отношение към вота ТЕЛК-ове.

Изборният закон предвижда хората да имат сериозни проблеми с опорно-двигателния апарат, за да гласуват от вкъщи.

В петък в Батак кандидатите и юристите на ДБ постигнаха съдебен пробив срещу неспиращите опити на ДПС да контролира вота, като заобикаля машинния вот и неправомерно разширява вота с подвижни урни.

Административния съд в Пазарджик отмени разрешение на областния управител за необосновано разрешение за вот с подвижни кутии в Батак.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено