Двамата братя, от които единият е непълнолетен, дошли от Пловдивско и действали край морето поне от седмица. Избирали са малки магазини за техника или за хранителни стоки, които разбивали с чук и без да се крият от охранителните камери.

Един от магазините е в оживен подлез в центъра на Бургас. Собственикът на обекта заяви, че благодарение на камерите, които е поставил, идентификацията е станала бързo. Той сподели, че са откраднати 2 телефона от витрина, която е счупена с чукче и неголяма сума пари.

Крадците имат и други провинения, образувано е досъдебно производство.

“Използван е авариен чук от тези, които се поставят в автобусите при аварии за счупване на стъклата, с такъв чук е счупена витрината. Той де факто се явява средство за извършването на кражбата, спомага да се преодолее тази преграда всъщност. Това прави по-тежко престъплението съгласно българското законодателство и то става вече наказуемо не за обикновена кражба до 8 години, а става квалифицирана кражба с наказуемост от 1 до 10 години. На територията на град Бургас се провеждат разследвания по още дела, които касаят данни за тяхната съпричастност към извършването им.”, заяви Христо Христов – наблюдаващ прокурор.

За пълнолетния задържан се предвижда от 1 до 10 г. затвор, а за непълнолетния – до 3.