Открийте ни и в

Имиграционни новини

Арестуваха 680 имигранти без статут в Мисисипи

публикувано

на

Сн.: АП/БТА

Имиграционни агенти задържаха 680 имигранти без документи и разрешителни за работа в 7 различни бизнеса в Мисисипи. С тях е имало и агенти на министерството на националната сигурност, които заявили пред местните медии, че са тръгнали по обектите

с нужната заповед за претърсване

от главна прокуратура.

Повечето от арестуваните са мексиканци. Това е може би

Най-голямата акция

срещу нелегално пребиваващи в страната имигранти на територията на един щат.

Рекордно малко българи печелят Зелена карта от лотарията

Арестите съвпадат с посещението на президента Доналд Тръмп в Ел Пасо след масовата стрелба в магазин на Уолмарт. Преди да извърши атаката в града на границата с Мексико, повечето от чиито жители са от латиноамерикански произход, нападателят публикувал в интернет манифест, в който призовава да бъде спряно, според него, нашествието на латиноамериканци.

Действащият директор на агенцията по имиграция, Матю Албънс, каза, че няма връзка между двете събития. “Това е дългосрочна операция”, каза той. “Нашите операции не се извършват на расова основа. “Разследванията се базират на доказателства”, допълни той.

Операцията е най-голямата по рода си в САЩ от 2008 г.

Тръмп отдавна се противопостави на нелегалната имиграция и започна своята президентска кампания като обяви, че мексикански имигранти са виновни за “притока на наркотици по улиците и каза, че те носят “престъпления” и че са “изнасилвачи”.

Над 900 деца са били отделени от родителите си на южната граница

В края на юни президентът обяви, че ще бъдат депортирани милиони и малко след това стана ясно, че ще има масова акция на имиграционните в 10 града. После акцията се забави, а накрая се състоя в много малък мащаб и заловените “нелегални” имигранти бяха само 35.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено