Открийте ни и в

САЩ

Армията на САЩ започва да използва кучета-роботи

Те пресъздават качествата на военните кучета, без да се нуждаят от обучение или лакомства

публикувано

на

Армията на САЩ започва да използва кучета-роботи

Под огромно американско знаме военнослужещ от американската армия стои гордо между две кучета, но кучетата не са обикновени военни кучета: те са лъскави роботи, високи 75 см, тежат 32 кг и изглеждат така, сякаш лесно биха могли да надбягат мъжа, ако внезапно се обърнат срещу него.

Снимката е споделена от Космическите сили на САЩ-

подразделение на американската армия, отговарящо за всички космически проекти и американски спътници, след като на 27 юли успешно тества кучетата-роботи за патрулиране в станцията си в Кейп Канаверал във Флорида, САЩ.

Съобщава се, че мрачната, метална версия на най-добрия приятел на човека – официално наречена Vision 60 и създадена от базирания във Филаделфия производител Ghost Robotics – е била отлична в охраната на космическата база по време на теста.

Amazon пуска куриери роботи по улиците

Това е резултат, който прави космическите сили на САЩ уверени, че четириногите роботи ще могат да поемат някои задачи по сигурността. Това означава, че работните места ще станат напълно автоматизирани.

Кучетата-роботи

могат да бъдат командвани от човек или да се движат самостоятелно, са направени така, че да пресъздават качествата на военните кучета, без да се нуждаят от обучение или лакомства – и без характерните за кучетата любвеобилни качества.

Производителят Ghost Robotics казва: “Те са неудържими, способни са да се изправят веднага след всяко подхлъзване, падане или повреда и да продължат да се движат. Кучетата използват нашите патентовани операции в сляп режим.”

Със своята извита стойка и метално тяло без глава роботите не приличат на естествените си еквиваленти. Ако не друго, те изглеждат като излезли направо от епизод на мрачния британски телевизионен сериал “Черно огледало”, както отбелязаха мнозина в социалните мрежи, след като Ghost Robotics разкри четириногите роботи.

“Не ходете да галите тези кучета”, пише на уебсайта на Центъра за разпространение на визуална информация за отбраната на САЩ. Тези кучета-роботи са създадени за целите на наблюдението, а не за гушкане.

Още през 2020 г.

Военновъздушните сили на САЩ вече бяха заявили, че са започнали да тестват използването на кучета-роботи като част от системата за наблюдение на своите бази.

През февруари беше обявено, че силите за гранична охрана на САЩ работят по разполагането на съществата на Ghost Robotics за наблюдение на границата на страната с Мексико, в опит да се засили контролът върху миграцията.

Boston Dynamics представи подобрено роботизирано „куче“

Новината обаче беше остро разкритикувана от активисти за граждански права, както и от представители на обществеността, които сметнаха, че разполагането на кучетата-роботи за отблъскване на мигранти, надяващи се да намерят по-добър живот в САЩ, е твърде антиутопично и нехуманно.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено