Открийте ни и в

България

Армията ще помага на пострадалите в Карловско поне още месец

Вече единадесети ден военнослужещи продължават да оказват помощ за отстраняването на щетите

публикувано

на

Армията ще помага на пострадалите в Карловско поне още месец

“Българската армия ще продължи да помага на населението в пострадалите от наводненията населени места в община Карлово поне още месец. Предстои изготвянето на нов план, по който ще се осъществява участието на военнослужещите във възстановителните дейности.”

Това съобщи командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков, който ръководи работата на военнослужещите в пострадалите населени места, съобщиха от МО.

Българската армия се включи в помощ на населението още в първите часове на 2 септември, след настъпването на бедствието. „Водата е стихия и течението беше изключително силно в онзи момент. Рискът да загубим някого от нашите хора също беше доста голям. Успяхме да окажем съдействие и да евакуираме хората, чийто живот беше застрашен”, каза бригаден генерал Дешков.

Побой, насилие, принудителни аборти: Животът в Севернокорейски затвор

Вече единадесети ден военнослужещи от Сухопътните войски и Военновъздушните сили продължават да оказват помощ за отстраняването на щетите, причинени от наводнението в обществените сгради и частни домове на самотни хора в най-засегнатите от бедствието населени места на община Карлово.

Кадиров поиска смяна на стратегията в Украйна и намекна, че в Москва не познават ситуацията

В момента в селата Слатина и Каравелово помагат 63 военнослужещи с 5 единици техника от 61-ва Стрямска механизирана бригада. 40 човека от двете авиобази – в Граф Игнатиево и Крумово, работят по разчистването и възстановяването на село Богдан.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено