Открийте ни и в

Твоят глас 2022

Асен Василев каза как ще се оформи стабилно правителство

Електроенергия ще има, защото тя си е българска.

публикувано

на

Асен Василев каза как ще се оформи стабилно правителство

Съпредседателят на “Продължаваме промяната” Асен Василев смята, че трябва да се формира новото правителство след изборите, за да се продължи със социалната програма и продължи с повишението на заплатите и пенсиите.

,,Стабилно правителство ще може да се оформи около ПП, ДБ и БСП”,

каза Василев и подчерта, че най-важен трябва да бъде българският национален интерес.

Василев уточни, че трябва да се дебатира за това как хората да изкарат по-скопокойно зимата, как да се задържат цените на тока, на газа, на дървата за огрев поносими, как да се вдигнат заплати и пенсии.

ГЕРБ имат сериозен проблем

Проститутките, просяците и безделниците вече не са престъпници в България

с начина, по който ние управляваме финансите на страната и икономическата програма, който сме заложили, която е много по-социална, т.е. повече средства за образование, здравеопазване, пенсии, детски градини. Но от ГЕРБ искат да вървим към постна пица и нулев дефицит, защото за тях това е по-важното, допълни Василев.

Другото нещо, което е важно за дебатиране, е по какъв начин искаме да изчистим държавата от тази феодализация, корупция и страха, особено по по-малките населени места. Третото нещо, което е изключително важно, е дали искаме този преход да продължи и ние да се въртим в кръг, или да си подредим държавата, който да позволи по-голям икономически растеж и да се намалят неравенствата между бедни и богати, каза още бившият финансов министър.

Асен Василев припомни как през миналите години

чрез еврофондовете няколко души са станали “безмерно богати”, докато българските граждани са усещали кризата доста по-остро.

На въпрос кога ще приключи преходът у нас, Василев отговори, че това ще се случи тогава, когато българите в страната вече не искат да емигрират, а сънародниците ни в чужбина се замислят за завръщане тук.

От метач до един от най-богатите българи в САЩ - историята на Фил Филипов

Относно предизвикателствата пред наближаващата зима, Василев призна, че

зимата няма да бъде лека,

но призова да не се всяват допълнителни страхове.

Електроенергия ще има, защото тя си е българска. Ние се преборихме българската енергетика да продължи да работи с български ресурси, запазихме си въглищните централи. За газа около 40% от доставките са осигурени. Газ има на световните пазари, въпросът е на каква цена, за да е приемлива за домакинствата и за индустриалните потребители, коментира той и добави, че отказването на танкерите от страна на служебното правителство е било безотговорно.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено