Открийте ни и в

Твоят глас 2022

Асен Василев обеща: Минимална заплата от 900 лева още от догодина

Започнахме работа по пет моста над река Дунав, за които само се говори от години

публикувано

на

Асен Василев обеща: Минимална заплата от 900 лева още от догодина

Лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев продължиха срещите си с хората в цялата страна и през уикенда. От тях стана ясно, че когато се спрат кражбите и нередностите, завещани от ГЕРБ, “Продължаваме промяната” може да довърши това, което започна по време на управлението си. Целта е България да има пари за по-високи доходи – пенсии и заплати, както и за големи инфраструктурни проекти.

“Започнахме работа по пет моста над река Дунав, за които само се говори от години. Трябва да ги довършим”, каза Кирил Петков по време на срещата си с граждани в Свищов. “Цяла Северна България е изолирана, защото няма и магистрала “Хемус”, допълни той.

В Русе отборът на „Промяната“, заедно с кандидат-депутатите от Русе и водача Николай Събев, се срещна с граждани.

Кирил Петков се обърна към хората с думите, че задачата на ПП е до 4 години пенсиите да могат да стигнат 900 лв.

„Когато успяхме да ограничим потока на част от парите към джобовете на няколко сторителни фирми, се оказа, че има средства поне за някои социални мерки. За по-малко от година успяхме да вдигнем пенсиите повече отколкото правителствата на ГЕРБ за последните 12 години – с цели 55%. Не е достатъчно, но е безпрецедентно. Обидно е, че цяло поколение в България беше под линията на бедност“, припомни Петков.

Кадиров поиска смяна на стратегията в Украйна и намекна, че в Москва не познават ситуацията

Мостовете над Дунав също бяха основна тема на разговор с русенци. „След 12 години неизпълнени обещания от ГЕРБ, само за седем месеца в управлението ние направихме първите стъпки и заедно с министър-председателя на Румъния и транспортния министър си стиснахме ръцете и започнахме предпроектните проучвания“, каза Кирил Петков.

„Нашите проучвания сочат, че там, където в момента исторически между България и Румъния са изградени фериботни гнезда и работят фериботи, е очевидно, че населението има нужда от такава връзка.

Най-важната стъпка я направихме – получихме съгласие от нашите съседи и много добри икономически партньори.

Много е важно сега да си довършим работата. Това ще гарантира България да бъде транспортен хъб на Балканите“, сподели Николай Събев.

Антидопинговата агенция оставя канабиса сред забранените стимуланти

Асен Василев и водачът на листата на ПП в Ямбол Мирослав Иванов се срещнаха с хората в града в събота. Василев обърна внимание на ловен дом “Ормана” – символ на политиката от последните 12 години. Той отбеляза, че почти 1 млн. лв., държавни пари са вложени за сграда, която се ползва от 5 човека, вместо да се оправи болницата на Ямбол и да се ремонтира пътят към Елхово, пълен с лунни кратери.

«Регионален приоритет е новата болница. За нея осигурихме 13,5 млн. лв. и отстранихме всички нередности, които ни бяха завещани от ГЕРБ и възпрепятстваха строителството“, каза Мирослав Иванов.

Асен Василев отбеляза, че сред задачите на “Продължаваме промяната” след 2 октомври e минималната заплата да се определя по формула 50% от средната,

или още догодина да стигне 860-900 лв. Според него, ако партията изпълни програмата си, за четири години пенсиите могат да се удвоят. А Антикорупционната комисия най-накрая трябва да започне да изпълнява функциите си.

Султанът на Бруней вече е най-дълго управлявалият жив монарх в света (СНИМКИ)

По време на обиколката си в Южна България той се включи и с коментар по националната тема за цените на горивата. „Заслуга за падането на цените имат световните пазари”, отбеляза той и допълни, че „Лукойл“ работи по този въпрос от миналото лято, когато кабинетът на ПП вкара ревизия в компанията.

„Лукойл” има рафинерии в няколко страни от ЕС, сред които и България. Тъй като имат силна позиция на българския пазар, имахме разговори с тях, че цената на тези пазари трябва да е най-ниска”, разясни още Василев.

Той отговори и на обвиненията на политическите опоненти, че по веригата се губи 1 лев на литър гориво и ако те вземат властта, бензинът ще бъде 2,70 лева.

„Ако не открият петролни кладенци в България, не виждам как ще направят бензина 2,70 лева». Василев направи аналогия с цените в Унгария, Италия и Румъния, където са другите рафинерии на Лукойл – а те предлагат петрол на същите цени. “И там ли крадат по левче?”, попита резонно той.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено