Открийте ни и в

Политика

Атанасова: Разговори за кабинет ще започнат най-вероятно на 20 октомври

Най-добре е да намерим консенсус по важни теми, смята Атанасова

публикувано

на

Атанасова: "Промяната" не ни подкрепиха, но издигат кадър на ГЕРБ

Десислава Атанасова от ГЕРБ отбеляза, че разговори за сформирането на кабинет още не се водят и че ще започнат вероятно на 20 октомври, след провеждането на първото заседание на НС на 19 октомври.

Това е четвъртият парламент,

започващ с взаимни обвинения, но според нас трябва да се отстъпи назад, смята тя.

“Ние също можем да бъдем нападателни, но това няма да доведе до прогрес на държавата. По отношение на темата корупция и съдебна реформа и на антикризисните мерки, за нас е много важно да намерим решения, трябва да се постигне консенсус за влизането в Еврозоната и да се помогне на Украйна с оръжия. Най-добре е да намерим консенсус по тези важни теми, защото програмно правителство и експертно такова са последващ вариант“, уточни още Атанасова.

Шест куршума за адвокат от Кентъки, карал приятелката си да пере

Тя обясни, че може да се говори за стабилност, когато имаме ясни приоритети и се действа по тях. „Предизвикателствата пред България са достатъчно големи, според някои икономисти сме в рецесия, дали ще се гарантират доставките на газ през зимата, как ще се борим с инфлацията“.

По отношение на това дали

ГЕРБ ще подкрепи мандат на ПП, Десислава Атанасова отговори така: „В ГЕРБ има силно противоборство, от една страна, че не бива да се подкрепя мандат на ПП, но от друга, че страната трябва да има работещо правителство. Не мога да говоря от името на цялата група на ГЕРБ, но трябва да има стабилно управление. Ние сме искрени и коректни, предлагаме варианти и трябва да поемем всички заедно отговорност да се борим срещу предизвикателствата на България“, призова още Десислава Атанасова.

Тя коментира

и участието на Митрофанова в НС.

„Посланик Митрофанова не е обявена за персона нон грата, не сме скъсали отношения с Русия, но сега е време да изберем на коя страна сме, ние от ГЕРБ категорично подкрепяме Украйна, особено се противопоставяме срещу нападението на мирни градове и жители.“ 

Бивша учителка по физкултура правила секс с ученик на бала му (СНИМКА)

„Смятам, че руският посланик трябва да разчете посланието, че нейното отсъствие на откриването на 48-то НС ще бъде по-добре за отношенията между двете ни държави, достатъчно е, че говорителите на парламентарните групи изразяват своя отказ за нейното присъствие. Все пак отношение трябва да вземе администрацията на НС, тъй като все още няма сформирани парламентарни групи. Аз все пак мисля, че повечето политически сили осъждат това, което се случва в Украйна, защото досега само от БСП и от Възраждане са изразили становище, че не трябва да се помага на Украйна“, коментира още Атанасова.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено