Открийте ни и в

България

Атанасов: Ако има кабинет, няма да има министри от ДБ (ВИДЕО)

Не сме решили дали ще участваме с министри, тъй като това зависи от определени условия, посочи ген. Атанасов

публикувано

на

Парламентарната група на ГЕРБ действа като някаква диверсионна група.

Как така ни записаха и сега коментират? Ние просто имахме заседание на парламентарната група, за да обсъдим това, което се е случило през седмицата, да обсъдим рисковете пред създаването на мнозинство и правителство.

 

Това заяви в ефира на bTV съпредседателят на “Демократична България” (ДБ) ген. Атанас Атанасов.

Той призна, че е изумен от разпространените кадри и напомни, че досега не е имало случай, в който депутати да бъдат записвани по такъв начин.

Кризите, в които се намираме, са по-опасни от различията, които имаме. На България й трябва парламент, трябва да бъдат приети закони заради Плана за възстановяване и устойчивост, но не само, отбеляза ген. Атанасов.

Той допълни, че първият етап от преговорите ще завърши най-късно в понеделник с представянето на управленската програма, в която е разписано какви действия трябва да бъдат предприети през следващите шест месеца.

После следва вторият етап, касаещ структурата и персоналния състав на кабинета.

За избора на председател на КПКОНПИ Атанасов бе категоричен, че ако бъде доказана неговата принадлежност към някогашната Държавна сигурност, то от ДБ няма да го подкрепят.

Христо Иванов: Няма да гласуваме за бухалка, която после ще контролирате (ВИДЕО)

Ще подкрепим Бойко Рашков, но нека бъде проверен. Аз лично не знам той да е принадлежал към Държавна сигурност, но ако се разбере, че е принадлежал, нашето решение ще е ясно, подчерта той.

На въпрос за избора на председател на КЕВР, който Конституционният съд определи като незаконен, Атанасов отговори лаконично, че “няма безгрешни хора и се допускат грешки, които по-важното е след това да се поправят”.

В заключение съпредседателят на ДБ намекна, че има вероятност, ако се сформира ново правителство, в него да няма министри на ДБ.

Имаме нашите условия, но те ще бъдат предявени през втория етап.

В този смисъл не сме решили дали ще участваме с министри, тъй като това зависи от определени условия, посочи ген. Атанасов.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено