Открийте ни и в

Твоят глас 2022

Атанас Славов: Не високите данъци, а високата производителност и добрият бизнес ще движат България напред

Мерките трябва да са по-фокусирани към онези граждани и бизнеси, които наистина се нуждаят от подкрепа

публикувано

на

Атанас Славов: Не високите данъци, а високата производителност и добрият бизнес ще движат България напред

„Тези избори са решаващи за това накъде иска да върви България, дали иска да бъде модерна европейска държава.

Тази модерна държава трябва да я градим в момента.

Това жзаяви в интервю за БНТ водачът на листата на “Демократична България” в Стара Загора доц. Атанас Славов.

Според него пътят на предсрочните избори е изчерпал своите възможности и предстоящият парламент трябва да съумее да изгради работещо управление, за да може да вървим напред.

„Ключово за следващите месеци ще е решаването на енергийната криза и България най-после да постигне енергийна независимост от Русия.

Освен това трябва да продължим да вървим с ускорени стъпки към еврозоната и към Шенген.

Ключово за развитието на България е противодействието на корупцията и съдебната реформа, за да има повече гарантирани права на всички граждани”, изтъкна Славов някои от приоритетите на “Демократична България”.

Той напомни, че по отношение на антикорупционното законодателство, за което не стигна времето в предишния парламент, „Демократична България“ има готов законопроект още от 45-ия парламент.

А кой да оглави КПКОНПИ трябва да се обсъжда след като се направи структурната реформа в органа, каквато бе позицията на ДБ и в предишния парламент.

Лилия Славова: Една талантлива актриса, емигрирала в САЩ на военен самолет (ВИДЕО)

Кандидат-депутатът, който бе член на комисията отбрана в 47-ото Народно събрание подчерта, че за “Демократична България” изключително важен приоритет е превъоръжаването и модернизацията на армията.

Защото въпросите на сигурността са на дневен ред и трябва да бъдат решавани по начин, който подхожда на страна член на Европейския съюз и на НАТО. Той напомни, че поне 2% от брутния вътрешен продукт трябва да бъде отделян за отбрана. А сред съюзниците ни вече се говори за 3 на сто.

„Тези пари би трябвало да дойдат от една добра програма, насочена към развитие на бизнеса и към растеж – уточни Славов.

Производителните сили на българското общество трябва да бъдат наистина отключени.

Ако имаме нормална икономика, ако нашата икономика не е в ръцете на олигарси и ако по-малко или ако нищо не отива за корупционни схеми от порядъка на стотици милиони и милиарди левове, които бяха разкрити за предишно управление, пари ще има за всичко”, убеден е Славов.

По думите му, основното в бюджета за 2023 г. трябва да е ангажиментът за извършването на неотложни реформи.

Сред тях е и превъоръжаването на армията и инвестициите в човешкия капитал във въоръжените сили.

Славов подчерта, че „Демократична България“ има един естествен партньор в лицето на „Продължаваме промяната“. И редом с многото сходни позиции и идеи с нея, има и съществени разлики – най-вече по някои социални политики и социални решения. “Това, което се е допуснало – изсипване на средства в социалната сфера без оценка на ефективността, не е решение,

мерките трябва да са по-фокусирани към онези граждани и бизнеси, които наистина се нуждаят от подкрепа

каза Славов.

Политикът подчерта, че „Демократична България“ винаги е отстоявала тезата за разумни данъци на по-ниски ставки. Защото не високите данъци, а високата производителност и добрият бизнес движат икономиката, а и ниските данъци изсветляват по-голяма част от доходите.

„В тази кризисна обстановка трябва да се доверим на разума с номер 25 в бюлетината, като подкрепим „Демократична България“, призова доц. Атанас Славов

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено