Открийте ни и в

Новини

Байдън обяви начало на плащанията на детски добавки в САЩ

Белият дом прогнозира, че плащанията ще бъдат “трансформиращи” за семействата, което ще доведе до “най-голямото досега намаление на детската бедност в историята на Америка в историята”.

публикувано

на

Президентът Джо Байдън изтъкна в четвъртък значимостта на разширения данъчен кредит за деца – разпоредба на неговата администрация от пакета за помощ заради Covid-19 от 1,9 трилиона долара, насочена към намаляване на детската бедност. Президентът съобщи, че изплащанията на добавки за деца започват и изтъкна, че това може да промени живота на семействата от работническата класа.

“За първи път в историята на нашата нация американските работещи семейства получават месечни плащания за данъчни облекчения, за да помогнат с плащането на основни неща като посещения на лекари, училищни пособия и хранителни стоки – заяви министърът на финансите Джанет Йелън в изявление в сряда вечерта – Това голямо данъчно облекчение… и стъпка за намаляване на детската бедност е забележителна икономическа победа за Америка.”

Според Белият дом от четвъртък американските семейства трябва да очакват плащания на 15-о число всеки месец – осигурявайки им допълнителни средства – до края на 2021 г., с придружаващо данъчно облекчение, когато подават декларациите си през следващата година.

„Това може да даде възможност на трудолюбивия родител да каже на детето си:„ Сладурче, получихме го, сега можеш да вземеш новите си скоби. Можем да ти осигурим наставник, който да ти помогне в уроците по математика, с които имаш проблеми. Можем да ти осигурим спортното оборудване, от което се нуждаеш, за да участваш в първия си отбор, в който ще играеш “, каза Байдън от Белия дом.

“За всяко дете под 6-годишна възраст родителят ще получава 3600 долара годишно. За всяко дете от 6 до 17 години ще получава 3000 долара годишно. Например семейство от средна класа с две малки деца трябва да очаква да получи 7200 долара на година, за да помогнат за отглеждането на децата им. Те ще получат първата половина от тези 3600 долара от днес. Днес. Днес. И ще бъдат изплащани по 600 долара на месец между сегашния момент, юли и декември. И тогава ще получат останалата част от плащането следващата пролет, около Деня за данъци” – заяви президентът на САЩ.

Джоузеф Байдън: Демокрация или автокрация - до това опират нещата!

По-голямата част от семействата – приблизително 39 милиона домакинства, обхващащи 88% от децата – ще получат кредита автоматично, тъй като са подали декларации за 2019 или 2020 г., в които са поискали кредита. Семействата, които подават данъци по електронен път, трябва да видят плащания в сметките си в четвъртък, на които пише „CHILD CTC“, докато семействата, които подават документи по пощата, трябва да очакват чек от администрацията “след „няколко дни“ .

Белият дом прогнозира, че плащанията ще бъдат “трансформиращи” за семействата, което ще доведе до “най-голямото досега намаление на детската бедност в историята на Америка в историята”

Джо Байдън уволни назначения от Доналд Тръмп комисар по социалното осигуряване

Пълният подобрен кредит ще бъде достъпен за глави на домакинства, които печелят 112 500 щатски долара и за съвместно подаващи декларация, които печелятдо 150 000 долара годишно, след което започва да намалява.

За много семейства с по-висок доход кредитът достига 2 000 щатски долара на дете и започва постепенно да отпада за самотните родители, които печелят над 200 000 щатски долара или семейните двойки с доходи над 400 000 долара.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА