Открийте ни и в

САЩ

Байдън призова демократите в Конгреса към консенсус по двата ключови инвестиционни пакета

Заради липса на единомислие в партията на Байдън двата колосални по стойност законопроекта са парализирани

публикувано

на

Президентът на САЩ Джо Байдън призова депутатите в Конгреса от неговата Демократическа партия да преодолеят различията помежду си, възпрепятстващи приемането на два ключови законопроекта. Той обаче не фиксира краен срок кога да стане това и само заяви по време на визита в Конгреса “Ще го постигнем”.

Заради липса на единомислие в партията на Байдън двата колосални по стойност законопроекта са парализирани.

Единият е за огромни инвестиции в пътища, мостове и електрически мрежи.

Другият е за разходи в социалната сфера, в здравеопазването, в образованието, в грижите за малките деца, в екологията.

Фракцията на “прогресивните” демократи отказва да гласува в подкрепа на законопроекта за инфраструктурата, без да има гаранции и че другият законопроект ще мине в Конгреса.

Там са конгресмените с най-леви позиции и те се опасяват, че ако одобрят финансирането на инфраструктурата, центристите в партията ще отложат за неопределен срок приемането на законопроекта с разходите в социалната сфера.

Съдът отхвърли иск срещу задължителните ваксинации за служителите на обществените училища в Ню Йорк

Спорът между двата лагера тук е за намаляване на сумата, заложена в този законопроект, а също и по въпроса за финансирането му, което те оспорват и което би дошло от увеличаване на данъците на богатите и на международните компании.

Някои конгресмени от Републиканската партия подкрепят законопроекта за инфраструктурните инвестиции, но там не искат и да чуят за втория законопроект.
Общата стойност на законопроектите възлиза на 3,5 трилиона долара.

Байдън обеща да възстанови Америка след пандемията и пред заплахата на климатичните промени. Президентът иска да превърне САЩ през 21 век в модел на просперитета и стабилността в противовес на Китай, но демократите центристи и републиканският лагер смятат, че държавата не трябва да се меси много в частния живот на американците.

Президентът обаче е убеден, че разделенията в неговата партия ще бъдат преодолени.

“Ще успеем. Няма значение кога, няма значение дали ще е след 6 минути, след 6 дни или след 6 седмици, ще успеем”, заяви той по време на визитата си в Конгреса по повод приемането на двата ключови законопроекта.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА