Открийте ни и в

Любопитно

Бебето, тежащо само 420 г при раждането си, влезе в Книгата на Гинес (СНИМКА)

Момченцето остава в историята като „най-рано роденото бебе в света“

публикувано

на

Бебе, родено преждевременно в американския щат Алабама, влезе в Книгата на рекордите на Гинес с борбата си да задържи живота си. Бебето Къртис се роди миналата година с тегло само 420 грама.

Бебето, родено на възраст 21 седмици и един ден в щата Алабама, САЩ, и тежащо само 420 грама, имаше право да влезе в Книгата на рекордите на Гинес след извършените му прегледи. Момченцето на име Къртис остави своя отпечатък в историята като „най-рано роденото бебе в света“.

Университетът на Алабама, където се проведе раждането, предаде необходимата информация на Книгата на Гинес, а Къртис Мийнс, който е роден на 5 юли 2020 г. и сега е на 16 месеца, стана носител на рекорда с решението, направено в сряда. Къртис е роден 132 дни предсрочно, с тегло под половин килограм.

Д-р Брайън Симс в изявлението си заявява, че шансът за оцеляване на бебета, родени като Къртис, е почти игнориран и че това преживяване е почти чудо.

“Къртис растеше и ставаше все по-силно от ден на ден, преодолявайки почти нулевата вероятност. И той беше изписан след 275 дни в болницата. Въпреки това, все още продължава да получава помощ от терапевти за хранене”, обяснява лекарят.

Братът близнак на Къртис обаче няма такъв късмет да остане жив след раждането. Къртис, по-издръжлив от близнака си, който починал ден след раждането, започнал да диша самостоятелно, след като е живял на вентилатор в продължение на три месеца.

Независимо от това той продължил да стои в болницата, проверяван на всеки час, и когато най-накрая е решено, че може да остане здрав, като се грижат за него у дома, Къртис се прибира със семейството си миналия април.

„Това беше момент, който никога няма да забравя, най-накрая да се прибера вкъщи и да срещна Къртис с неговите братя и сестри“, каза в изявление майката на Къртис, Мишел Бътлър.

Продължавайки да получава сонда за хранене и кислородна подкрепа, Къртис продължава живота си като здраво бебе.

„Не знам какво ще донесе бъдещето за Къртис, защото никога не сме виждали някой като него. Но той започна да пише своя собствена история в деня, в който се роди, и четенето й ще бъде надежда за недоносените бебета и техните семейства по целия свят”, каза д-р Брайън Симс.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА