Открийте ни и в

СВЯТ

Безвъзмездни субсидии отпускат в Кипър за закупуване на електромобили

Стратегията на Кипър е електромобилите да представляват 25% от новите регистрации до 2030 г.

публикувано

на

Правителството на Кипър отпуска безвъзмездна финансова помощ за закупуване на електрически превозни средства и за изтегляне на стари, замърсяващи коли. Двете нови насърчителни програми са на обща стойност 45 млн. евро.

Стратегията на Кипър е електрическите превозни средства да представляват 25% от новите регистрации до 2030 г. и в същия период всички новозакупени държавни превозни средства да бъдат електрически, съобщи министърът на транспорта Янис Карусос

30 млн. евро са предвидени в програмата за отпускане на безвъзмездни средства за закупуване на електрически превозни средства. С още 15 млн. евро ще се стимулира изтеглянето и замяната на замърсяващи коли.

Кипър плаща част от почивката на ваксинирани туристи

Планът за насърчаване на използването на електрически автомобили засяга 14 категории превозни средства – електроколи (нови и употребявани), бусове, таксита, електрически велосипеди, електрически инвалидни колички. Субсидията достига до 100 000 евро.

Програмата за извеждане от движение на замърсяващи превозни средства включва и стимули за алтернативни, нискоемисионни видове транспорт, за които са осигурени 4 млн. евро. Сред мерките е и предоставяне на безплатни билети за градския транспорт на стойност 750 евро за собствениците, които спрат от движение старите си превозни средства.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено