Открийте ни и в

Любопитно

Безплатна ваксинация на специалното българско забавно събитие на 12 юни в Чикаго

Предлаганите на събитието ваксина са Pfizer и J&J. Те са безплатни и не се изисква предварителна регистрация, здравна застраховка или лична карта

публикувано

на

В рамките на инициативата “Join the team” на Чикагския департамент за обществено здраве (CDPH) на 12 юни, събота, от 14 до 16 часа ще се състои специално организирано събитие за българската и полската общност в града, на което ще се провеждат безплатни ваксинации срещу коронавирус.

“Мястото на срещата” е Copernicus Center в Чикаго (5216 W. Lawrence Ave.). Ще има музика и консумация, а тези, които решат да се ваксинират, ще получат безплатни билети за мач на футболния клуб “Чикаго файър”, в който играе българинът Станислав Иванов.

Самият футболист, който почти се е възстановил от сериозна контузия, ще бъде специален гост на забавата. Той вече се ваксинира, както може да видите от долното видео.

Предлаганите на събитието ваксина са Pfizer и J&J. Те са безплатни и не се изисква предварителна регистрация, здравна застраховка или лична карта. Единственото изискване е лицата, които са под 18 години и искат да се ваксинират, да имат възрастен придружител.

За посетителите ще бъде осигурен безплатен паркинг. Ще има и български преводач.

CDPH обяви инициативата “Join the Team” на 17 май. Това е маркетингова инициатива, предназначена да популяризира ваксинациите в Чикаго срещу коронавируса. Департаментът се стреми да окуражи спортните фенове и всички други да получат своята ваксина.

“Една от най-вълнуващите страни на началото на отварянето на нашия град е да можем безопасно да върнем спорта на неговите фенове и да приветстваме нашите отбори. Тази кампания не само ще окуражи още наши съграждани да се ваксинират, но и ще ни сближи като един отбор в борбата с коронавируса“ – заяви кметът на Чикаго, Лори Лайтфут за откриването на инициативата.

Крилото на Chicago Fire FC Станислав Иванов вън от игра за 4 месеца след операция на менискуса

Събирайки в един отбор Chicago Bears, Blackhawks, Bulls, Cubs, Fire, Red Stars, Sky и White Sox кампанията е фокусирана върху влиянието, което спортните тимове, техните играчи и символика, могат да употребят за сплотяване на хората в града и за присъединяването на все повече чикагски жители към растящия брой на ваксинираните срещу COVID-19.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено