Открийте ни и в

Имиграционни САЩ

Без подновяване на зелената карта, когато кандидатствате за US паспорт

Промяната спестява близо 1000 долара в такси, но важи за подалите I-400 след 12 декември

публикувано

на

Без подновяване на зелената карта, когато кандидатствате за US паспорт

Имиграционните власти на САЩ (USCIS) обявиха промяна в политиката за кандидатстване за американско гражданство, която ще спести време и пари на хората с изтичащи зелени карти. Сега те автоматично ще бъдат удължавани за срок от до 2 години при подаването на формуляра за натурализация I-400.

Досега ако кандидатът за гражданство подаде молба за това по-малко от 6 месеца преди изтичането на зелената му карта, трябваше да подаде и форма I-90 за подновяване на зелената карта.

Новата политика вече влезе в сила, считано от 12 декември. Това ще спести на кандидатите за американско гражданство 540 долара за имиграционни такси и още разходи за адвокати, които обикновено взимат още около 500 долара за попълване на I-90. Всичко това беше в допълнение към таксите за гражданство.

Българинът, купил парижкия апартамент на Епстийн, разпитван за убийството на митничар

Тези, които подаваха по-рано от 6 месеца, получаваха печат в паспорта, който удостоверяваше техния легален статут. Печатът важеше за 12 месеца и ако няма решение по петицията за гражданство, можеше да се поднови. Сега това ще се случва с разписката, която от USCIS връщат на имигранта при подаването на формата за гражданство I-400.

С новата политика от USCIS отчитат увеличените срокове, в които разглеждат имигрантските петиции, и казват, че спестените ресурси от хора и време за поставяне на печати в паспорта ще могат да бъдат използвани по-ефикасно за решаването на други въпроси.

Промяната важи само за тези петиции I-400, пуснати след 12 декември. Всички подали за гражданство преди това ще трябва или да получат печат в паспорта, или да си подновят зелената карта, ако са подали за гражданство по-малко от 6 месеца преди нейното изтичане.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено