Открийте ни и в

СВЯТ

Беларус ще проведе мобилизационни учения на границата с Украйна

На 26 май лидерът на Беларус Александър Лукашенко нареди създаването на ново военно командване за южната част на страната, граничеща с Украйна

публикувано

на

Беларус пак прави проверка на войските

Беларус ще проведе през юни и юли мобилизационни учения в Гомелска област, съобщи държавната информационна агенция БелТА, предаде Ройтерс. Гомелската област на Беларус граничи с Украйна на юг и на места със зоната на изключване около мястото на катастрофата след аварията на ядрения реактор в Чернобил. На изток тя граничи с Русия.

На 22 юни-1 юли се провеждат планирани учения с военни комисариати – военноадминистративни агенции – в които ще участват и представители на въоръжените сили, съобщи БелТА, цитирайки Андрей Кривоносов, военен комисар на Гомелска област.

“Събитията от този вид традиционно се провеждат с цел повишаване на бойната и мобилизационната готовност на военните комисариати и подобряване на военните знания и практически умения на отговорните за военна служба”, цитира БелТА думите на Кривоносов.

Лукашенко: Малка Беларус може да се противостои и на най-големите държави

От 28 юни до 16 юли ще се проведе военно обучение с лицата, подлежащи на военна служба във формирования за териториална отбрана, каза Кривоносов. Близък съюзник на Русия, Беларус заяви през март, че нейните въоръжени не участват в това, което Москва нарича своя “специална операция” в Украйна, но тя служи като отправна точка за изпращането на хиляди руски войници през границата на 24 февруари, посочва Ройтерс.

На 26 май лидерът на Беларус Александър Лукашенко нареди създаването на ново военно командване за южната част на страната, граничеща с Украйна.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено