Открийте ни и в

СВЯТ

Белгия затваря границите за пътуващи от Русия и Индонезия заради пандемията

публикувано

на

Сн: БТА

Белгия затваря от днес границите си за пътници, които пристигат от Русия или Индонезия, заради епидемичната обстановка в тези две страни.

Изключения ще се допускат за белгийски граждани и постоянно пребиваващи в Белгия, които ще се наложи да бъдат поставени под 10-дневна карантина и да бъдат изследвани за ковид на първия и седмия ден след пристигането. Белгийските местни власти са съставили свой списък на “опасните” страни от гледна точка на пандемията и в него попадат още 24 държави, сред които Великобритания и страни от Южна Америка, Африка и Азия. Със същото решение от списъка отпадат Индия и Пакистан, като причините за промяната не се уточняват.

По-рано белгийските власти поясниха, че въвеждат и премахват ограниченията за международни пътувания според данните на Световната здравна организация и Европейския център за предотвратяване и овладяване на заболяванията. За пътуващите от държави, оцветени на картите с епидемичните данни в зелено, Белгия не налага никакви ограничения.

Здравен експерт: "Делта" вариантът на COVID-19 в момента е в разгар

За пристигащите от оранжеви зони се изисква удостоверение за ваксинация, преболедуване или изследване, а за идващите от червени зони може да се налага карантина, независимо дали са ваксинирани.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено