Открийте ни и в

Спорт

Бербатов призова за оставката на Михайлов след решението на СГС (ВИДЕО)

Това идва в отговор след решението от Софийски градски съд, който постанови, че решенията от конгреса през есента са невалидни

публикувано

на

Бербатов призова за оставката на Михайлов след решението на СГС

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов призова настоящото ръководство в лицето на Борислав Михайлов и неговия изпълнителен комитет да си подадат оставките. Това идва в отговор след решението от Софийски градски съд, който постанови, че решенията от конгреса през есента са невалидни.

“Съдът отмени избора на Борислав Михайлов за президент на Българския футболен съюз. На 16 юни 2022-ра СГС отмени всички решения на конгреса от 12 октомври миналата година, сред които избора на Борислав Михайлов за президент на БФС. Според съда Българският футболен съюз не е доказал, че 90 от делегатите, отговарят на изискванията на собствения си устав, поради което допускането и участието им в конгреса опорочава взетите решения. Всички те следва да бъдат отменени, тъй като са взети с участието на лица, които не са имали право да гласуват на самия конгрес. Докато БФС не спираха да се хвалят с „перфектно организирания конгрес, какъвто никой не бил виждал досега“, ние говорихме и показвахме тежките пороци при подготовката и провеждането на самия конгрес. Оказахме се прави. При този изход от делото, още повече след разкритите нови доказателства за свързаност със световния картел за манипулиране на футболни мачове, след неоспоримата снимка на президента на БФС с Дан Тан, както и предвид плачевните резултати на националните отбори, които според БФС толкова си можем, единственият възможен изход от кризата е незабавно провеждане на честен изборен конгрес. Разбира се, решението може да бъде обжалвано, но това само ще покаже, че президент и компания не милеят за благото на българския футбол, а за постовете си в БФС. То се потвърждава от фактите, които се трупат един след друг и показват пълната липса на морал и управление в българския футбол. Призоваваме президента на Българския футболен съюз и неговият изпълком, чийто мандат изтече преди 4 месеца, незабавно да си подадат оставките и да свикат изборен конгрес на Българския футболен съюз за доброто на нашия футбол. Още веднъж призоваваме президента на БФС да отговори на въпросите, от които се крие и които му зададохме, свързани със снимката, на която е с шефа на черното тото в света”, гласи обръщението на най-добрия голмайстор на националния отбор.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА