Открийте ни и в

КРИМИ

Бивша учителка на 81 г. влезе в затвора за секс тормоз

публикувано

на

Въпреки че едва ходи и почти не чува, една бивша учителка на 81 години пое към затвора в началото на февруари заради сексуално посегателство над ученик в шести клас преди четири десетилетия. Канадката Колет Казобон бе осъдена на 12 месеца зад решетките, а при произнасяне на присъдата й съдия Карин Жигер обясни, че годините на един насилник не могат да са причина за снизхождение.

„Въпреки изминалото време, въпреки възрастта ви, трябва да отправим послание, че дори и ако някой е закъснял да изобличи своя насилник, насилникът не трябва да бъде пощаден от наказание. Трудно е за жертвите да се решат да говорят за мъченията си“, подчерта съдията.

„Няма да мога да ходя“, каза едва Колет Казобон, превита над бастуна, на полицая, който трябваше да я отведе. Така в крайна сметка без белезници жителката на Коуансвил се отправи към килията, след като изслуша сърцераздирателните свидетелства на своята жертва.

Мъжът, който сега е на 50 години, е преживял истинско „слизане в ада“, след като бил насилван сексуално от учителката си, докато бил в шести клас през 1981 г. в основното училище в Утремон, пише La Presse.

„В продължение на 38 години… преживявам трайните последици от събитията, които се случиха в младостта ми. На 12 години познах алкохола, после, година по-късно,

смесих дрогата с лекарства

Тези три вещества ме преследваха, докато станах на 25 години“, разказа мъжът пред съда.

Той загубил всичко и се оказал на улицата в продължение на години. Но дори и сега, когато си е намерил работа, винаги е с „усещането, че съм дефектно и некомпетентно човешко същество“. „Щетите са постоянни“, заключи той.

Бившата му учителка се призна за виновна миналата година по две обвинения за грубо неприличие. Престъпленията са извършени през учебната 1981-1982 г. Такива обвинения срещу учителка по онова време са изключително редки в Квебек.

42-годишната тогава учителка впримчила жертвата си с бавен танц със сексуален подтекст. „Тя се прилепвала, отърквала се в него със задните си части върху пениса му, галела го с всяка част на тялото си. Той чувствал устните й по врата си“, обобщи прокурорът преди година.

Колет Казобон после поканила 12-годишното момче на гости. Почерпила го с бира, а след това изтанцувала още един недвусмислен танц. После направила фелацио на жертвата, преди да се стигне до сексуален акт.

Една вечер, която те направи мъж“

му казала тя по-късно.

„Дамата се е възползвала от доверчивостта на жертвата. Ролята й в обществото й давала привилегията да бъде близо до децата и тя се е възползвала от статута си, за да малтретира сексуално жертвата“, се аргументира прокурор Камий Буше.

Съдия Житер подчерта в решението си, че бившата учителка е била авторитет за жертвата и че престъпленията й са имали тежки последствия за ученика.

„Той е изкарал 25 години в битка с демони, които не са негови и които е трябвало да носи на раменете си заради вашите действия“, завърши тя.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА