Открийте ни и в

България

Бившият главен секретар на МВР: Тръгвам си с високо и гордо вдигната глава

Ивайло Иванов твърди, че не е обиден, че е махнат, а “го боли” от начина, по който е направено

публикувано

на

“Тръгвам си от МВР с високо и гордо вдигната глава. Не съжалявам за нищо, което съм направил”, това заяви пред журналисти вече бившият главен секретар на МВР Ивайло Иванов. Той допълни, че не се срамува от нищо и затова не се крие. Не е и обиден за това, че е махнат, а “го боли” от начина, по който е направено.

Иванов подчерта, че не е отстранен, а са прекратени правомощията му като главен секретар и вече не е служител на МВР. Според него най-вероятно става въпрос “за поръчка”, подадена от някого.

“През цялото време моите действия са били в името на върховенството на закона за опазване живота и здравето на българските граждани и обществения ред. Не се срамувам от нищо и заради това заставам пред вас, не се крия. Не съм излязъл в болничен или отпуск. Мъж на честта съм и такива неща не са ми присъщи”, каза още Иванов.

Главният секретар на МВР освободен и заради полицейското насилие на антиправителствените протести

Бившият главен секретар на МВР категорично заяви, че ако му бяха поискали оставката той е щял да я подаде.

“Не съм се хванал за този стол като удавник за сламка. Министър Рашков да беше дошъл да ми каже – г-н Иванов, имаме различия, не сме доволни от твоята работа. По собствено желание щях да я подам, но те не ми я поискаха. Защо никой не ме извика”, пита Ивайло Иванов.

Той обясни още, че никой не го е потърсил, за да бъде информиран, че ще бъде отстранен, а е научил това от медиите. Потърсен е едва когато се е запознал с указа на президента.

“Никой до този момент не ме е търсел, не ме е питал какво направи, защо направи, дай обяснение”, допълва той.

Относно мотивите зардаи които е махнат от длъжност той обяснява, че първоначално му е било отказано да разбере какви са те. След това се е запознал с тях, но те са станали публично достояние така или иначе. А именно – заради полицейското насилие по време на антиправителствените протести миналото лято.

“МВР и българските полицаи не пазят дадена партия или политическо движение, а пазят институции. За мен тогава бяха едни перфектно организирани операции. Аз поех цялата отговорност”, заяви той.

Във връзка със записите на побой над граждани зад колоните на МС Иванов заяви, че има извършена дисциплинарна проверка и наказани служители, но отказа да даде повече подробности.  Според него няма ръководител, който да каже на своите подчинени “бийте”. Самият той като редови служител на МВР не е получавал подобни указания.

Антон Кутев: Ще има смени и на областни управители и шефове на ОДМВР

“Ако някой издаде подобно разпореждане, той няма място в редиците на МВР”, категоричен бе Иванов.

На въпрос би ли се върнал в МВР той отговори, че след като е напуснал поста главен секретар, няма как да се върне като служител там. Иванов каза още, че ще се опита да си намери друго поприще и призна, че дори си е мислел да емигрира.

“Не се плаша от нови предизвикателства и нова работа. Отново ще кажа – тръгвам си с високо вдигната глава и съм горд от това, коеот съм постигнал”, допълни той.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА