Открийте ни и в

България

Бившият шеф на МВР-Пловдив: Човек на Рашков ме заплаши, ако не подам оставка ми се пише лошо

Той обяви, че ще обжалва пред съда дисциплинарното си уволнение

публикувано

на

“Министър Рашков изпрати преди повече от месец зам.-директорът на областната дирекция на МВР в Пловдив в болничната стая, за да ми предаде, че трябва да подам оставка, за да си взема поне заплатите. В противен случай ми се пишело нещо лошо. След като отказах да направя това нещо, срещу мен започна проверка, която приключи този петък. Тази сутрин обявих, че съм уволнен. 30 минути, след това се обадиха от НАП-Велико Търново, за да уведомят мен и съпругата ми, че срещу нас започва проверка”.

Това разказа пред bTV бившият шеф на МВР-Пловдив старши комисар Йордан Рогачев.

Рано в понеделник стана ясно, че вътрешният министър Бойко Рашков е уволнил дисциплинарно Рогачев. 

Уволниха дисциплинарно шефа на МВР-Пловдив Йордан Рогачев

Рогачев уточни, че половин час, след като е дал публична гласност на действията на министъра, служители на НАП във Велико Търново са започнали проверка срещу имотното състояние на съпругата му. 

Дисциплинарната проверка е приключила в петък и e установила, че той е отсъствал системно в работно време. До този момент Йордан Рогачев беше в отпуск по бащинство за отглеждане на дете. 

Той обяви, че ще обжалва пред съда дисциплинарното си уволнение. 

Съдът върна Йордан Рогачев за шеф на МВР Пловдив

“Срещу мен и семейството ми беше упражнен един огромен натиск, включително изпращаха бусове на специализирани полицейски сили – по-точно един бус с петима служители, за да ми връчат заповед за започване на дисциплинарна проверка срещу мен, при положение, че 3 дни преди това аз знаех, че трябва да я получа в законовия 7-дневен срок. Тя беше оставена в РУ-Панагюрище. Свидетел на случилото се стана моят 3-годишен син. От тогава детето ми като види полицейски автомобил започва да плаче и да пищи. Кому беше нужно това нещо, не знам. Смятам, че тогавашният изпълнителен директор на ОДМВР-Пловдив съвсем спокойно можеше да ми се обади и да каже едно “извинявай”. Нищо друго не исках от него”, обясни Рогачев. 

Той допълни, че всеки има право да започне подобна проверка, но по време на нейното извършване не са били допуснати за снемане на сведения редица служители, посочени от самия него, като според Рогачев мотивът е бил това, че се е “бързало да се изпълни поръчка”, за да може той да бъде отстранен от длъжността си.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено