Открийте ни и в

САЩ

Бивш адвокат на Белия дом при Тръмп ще свидетелства пред комисията за 6 януари

Комисията не очакваше Чиполоне да се съпротивлява на призовката, тъй като контактите с него са протекли в добронамерен тон

публикувано

на

Пат Чиполоне се съгласи да свидетелства пред комисията

Бившият юридически съветник на Белия дом Пат Чиполоне е постигнал споразумение да свидетелства пред специалната комисия за разследване на събитията, довели до атаката срещу Капитолия. Сделката бе постигната, след като комисията му прати миналата седмица призовка, тъй като той не се съгласи да свидетелства публично.

Чиполоне е бил един от хората край президента Тръмп на 6 януари и има задълбочена представа за събитията преди, довели до и след размирния ден.

По време на публичните си изслушвания комисията често споменаваше адвоката като един от хората край Тръмп, който системно е казвал на бившия президент, че е загрижен дали действията му няма да го доведат до правен проблем.

Публично изслушване на Комисията за разследване на атаката на Капитолия (НА ЖИВО)

Комисията не очакваше Чиполоне да се съпротивлява на призовката, тъй като контактите с него са протекли в добронамерен тон.

Панелът проведе серия от публични изслушвания, едното от които извънредно, преди да обяви пауза от няколко седмици до следващите , които се очакват след средата на юли.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА