Открийте ни и в

България

Бивш депутат: Службите ни са тежко пробити от Русия

Русия не е онази дъжрава – братска, която мисли за доброто на българите

публикувано

на

Бивш депутат: Службите ни са тежко пробити от Русия

Русия не е онази дъжрава – братска, която мисли за доброто на българите. У нас има огромна мрежа от руска агентура. А руснаците работят с партии и хора, за които никой не предполага. Службите ни са тежко пробити от руско влияние. Така коментира последния доклад на ДАНС бившият депутат и член на комисията за контрол на службите и на комисията по досиетата Методи Андреев.

Схема за $500 000: Как българи източиха парите на студенти в САЩ (ВИДЕО)

„Това, което излиза като доклади от ДАНС, ДАР и Военна информация, това са годишните доклади, които службите трябва да представят пред парламента. Когато се сформира парламентът след 2 октомври, вероятно ще ги разгледат депутатите.

Такива доклади е имало и преди.

Този път, това което излезе в медиите от трите служби, ми прави впечатление, че единствено в ДАР няма спомената Русия като източник на тези хибридни атаки и заплахи. Но по-важното е какво са дали в секретната част. Видя се, че тя проявява един диктаторски режим. Тя започна една нелогична война в независима Украйна. Виждаме как рекетира света и Европа с газа”, каза той в ефира на NOVA.

Султанът на Бруней вече е най-дълго управлявалият жив монарх в света (СНИМКИ)

Според него агентите са ясни.

„Когато ги чуете как говорят за „Турски поток”, за „Газпром”- те са ясни”. Изгонихме толкова руски дипломати. А те в България с кого работиха? С онези 4-5 пенсионери, които ги арестуваха? В България има огромна мрежа от руска агентура, която е подготвена преди и след 1989 г. Агентурата е икономическа, политическа и за влияние”, добави бившият депутат.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено