Открийте ни и в

Спорт

Бивш министър на спорта чете лекции на биатлонистите ни

Засегнати бяха проблемите на периодизацията, стрелковата подготовка, на правилата и процедурите на IBU

публикувано

на

Бивш министър на спорта чете лекции на биатлонистите ни

Най-добрите български специалисти в биатлона участваха в треньорски семинар, организиран от Българската федерация. Темите и лекторите предизвикаха голям интерес, като най-изявената фигура бе професор Даниела Дашева, бивш служебен министър на спорта, с две лекции на ключови за биатлона теми: за съотношението на основните физически качества и за височинната подготовка.

Семинарът бе организиран с подкрепата на Международния съюз по биатлон (IBU) и Белведере холидей клуб, като в него участваха треньори от цялата страна. Засегнати бяха и проблемите на периодизацията, стрелковата подготовка, на правилата и процедурите на IBU.

Илиана Раева изказа благодарността си към Радостин Василев

Събитието е планирано успоредно с тренировъчните лагери на националните гарнитури, които в момента приключват етапа от високопланинската си подготовка в България, предхождаща последните за лятото лагери.

От сряда националите отново продължават тренировки в два потока – Милена Тодорова и Владимир Илиев в Оберхоф (Германия), а останалите национали в Полша, преди да се съберат за Световно първенство по летен биатлон в Руполдинг (Германия) в края на август.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено