Открийте ни и в

Канада

Бивш служител на космическата агенция на Канада обвинен заради сътрудничество с китайска фирма

Агенцията първо е започнала вътрешно разследване и ограничила достъпа да информация, преди да предаде случая на полицията

публикувано

на

Върховният съд на Айова: абортът не е конституционно право

Канадската полиция повдигна обвинения на бившия член на Canada Space Agency (CSA) заради работа от името но китайска аерокосмическа компания. 61-годишният инженер Уанпин Жен в предаване на доверие от обществен служител.

Обвинението е резултат от разследване на Кралската канадска конна полиция, съобщиха от CSA. Според разкритите от полицията факти Жен е използвал своя статус на инженер в агенцията, за да договаря споразумения за разполагане на съоръжение на сателитна станция в Исландия. Разследването твърди, че е действал от името на китайска аерокосмическа компания.

“Канадската космическа агенция е част от критичната инфраструктура на страната и представлява стратегически интерес, който трябва да бъде защитен” – се казва в изявление на полицията.

В Канада е произведена първата в света ваксина срещу COVID-19 на растителна основа

Обвинението твърди, че престъплението е извършено между 1 юли 2018 г. и 30 май 2019 година.

Според CSA той е освободен от работа там през 2019 г. заради опасения около неговите части дейности извън трудовите му задължения. Агенцията първо е започнала вътрешно разследване и ограничила достъпа да информация, преди да предаде случая на полицията.

Жен е бил арестуван във вторник и освободен при задължение да се яви пред съда на 15 декември.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА