Открийте ни и в

Любопитно

Бивш служител на принц Филип: Извънземно същество искаше среща с него

Докладът, който се пази в тайна до смъртта на лорд Маунтбатън през 1979 г., разказва как зидарят Фред Бригс забелязва летателния съд, висящ над земята.

публикувано

на

сн: БТА, АР

Наблюдението на птици, рисуването, морската история и играта на поло бяха само част от еклектичния кръг от интереси и хобита на херцога на Единбург. Принц Филип със сигурност обичаше да се поддържа зает, но интересът към НЛО едва ли е първото , което бихте очаквали от него. Впрочем интересът може да е бил взаимен, поне ако се вярва на книгата на бивш кралски служител, който от десетилетия твърди, че се е срещал с извънземен и той е искал да се види лично с принца.

Принц Филип и НЛО

Оказва се, че херцогът е бил очарован от близките срещи и е събрал значителна колекция от книги по темата. Той е бил редовен абонат на Flying Saucer Review и дал на бившия си асистент сър Питър Хорсли „карт бланш“ да събира истории за НЛО от RAF.

САЩ имат доказателства за НЛО, които преминават звуковата бариера, твърди назначеният от Тръмп директор на разузнаването

В автобиографията си „Звуци от друга стая“ сър Питър, който е служил на длъжността “отговорник за конюшните” на херцога от 1949 до 1956 г., казва, че бил помолен да доведе свидетели в Бъкингамския дворец за частни дискусии.

Филип прекара лятото на 2019 г. в четенето на The Halt Perspective, която разказва историята на инцидента с Rendlesham Forest, наречен „британският Розуел“.

Британският Розуел

На 26 и 28 декември персоналът на американските военновъздушни сили в RAF Woodbridge, Съфолк, съобщи, че е наблюдавал странни светлини в околните гори. Един от военнослужещите твърди, че когато излезли да разследват, са достигнали на “ръка разстояние” от „съд с неизвестен произход“.

Пилот на пътнически самолет съобщи за мистериозно НЛО

Херцогът имаше редица други книги за извънземни в колекцията си, включително Haunted Skies: The Encyclopedia of British UFOs. Авторът на заглавието, пенсиониран детектив от Уест Мидландс, казва, че херцогът е имал 12 от книгите му. Той каза, че имал и към дузина писма от частния секретар на херцога, в които се казва, че принцът е намерил темата за интересна.

Докладът на лорд Маунтбатън

Според „Сън“ интересът на херцога към НЛО е предизвикан за пръв път от чичо му лорд Маунтбатън, който е написал официален доклад за сребрист космически кораб, за който се твърди, че е кацнал в имението му в Бродландс в Ромзи, Хампшир през 1955 г.

Докладът, който се пази в тайна до смъртта на лорд Маунтбатън през 1979 г., разказва как зидарят Фред Бригс забелязва летателния съд, висящ над земята. После се казва, че фигура, облечена в гащеризон и шлем, се е появила от вътрешността на превозното средство, преди Бригс да бъде съборен от мотора си и прикован на земята от „невидима сила“.

Отричане

През 2016 г. Ник Поуп, който ръководеше проекта за НЛО на Министерството на отбраната, заяви пред Daily Star, че Филип по едно време е бил “абсолютно очарован” от “извънземна активност”.

Той каза: „Този ​​кралски интерес към НЛО беше изключително затрудняващ за нас в Министерството на отбраната, защото нашата политика беше да се омаловажи истинската степен на нашия интерес и ангажираност с НЛО… Ние редовно казвахме на Парламента, медиите и обществеността, че темата е от много ограничен интерес и “няма значение за отбраната”… Иронията беше, че всички ние бяхме слуги на короната и че фактически най-големите ни началници бяха очаровани от тема, която активно се опитвахме да развенчаем.“

Изследовател на НЛО: Американското правителство знае за извънземните повече, отколкото казва

Среща с принц Филип

В книгата си сър Питър, който впоследствие стана командир на RAF, твърди, че през ноември 1954 г. е имал среща с извънземен, наречен „г-н Янус“, който е бил в състояние да прочете мислите му.

Сър Питър казва, че г-н Янус е искал да се срещне с принц Филип, когото той определил като „човек с голяма визия“.

Авторът каза:

„Той не уточни, че е посетител от друга планета, но аз имах това впечатление… Вярвам, че той беше тук, за да ни наблюдава… Нямам притеснения как се възприема моят опит с г-н Янус… Не ме интересува какво мислят хората – това се случи.“

След срещата си с извънземния сър Питър никога повече не го видял.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено