Открийте ни и в

СВЯТ

Битка с пламъците: В Гърция бяха евакуирани 6 населени места и 2 манастира

В момента 182-ма пожарникари гасят огъня, 17 самолета и 3 хеликоптера им помагат от въздуха

публикувано

на

„Пожарната команда прави всичко възможно да намали големия пожар, който поради западните ветрове е насочен към планината Геранея.

До момента нямаме официални данни за щети по къщи, повечето от които са ваканционни домове и понастоящем не са обитавани”, каза Василис Ватракогианис, говорител на пожарната бригада, пред Атинско-македонската агенция за новини за пожара.

Късно снощи в горски район в Шинос, Лутраки, Коринт, се развихри огромен пожар.

Според говорителя на пожарната, поради предпазни причини селищата Шино, Агия Сотира, Вардакиес, Мавролимни, Мази и Параскева, както и два манастира – “Свети Агиос Йоанис” и “Свети Параскева” – са евакуирани.

Пожарната команда постоянно се засилва с пристигащи от различни селища пожарникари, докато усилията им се координират от началника на пожарната генерал-лейтенант Стефанос Колокурис.

В момента 182-ма пожарникари гасят пожара с 62 превозни средства, 7 групи пешеходци със специалното моторно превозно средство на пожарната и доброволни пожарникари, докато общо 17 самолета и 3 хеликоптера помагат от въздуха.

1 батальон от армията гаси и 1 от ELAS и Pyros координират действията си. В същото време водни камиони на местното самоуправление, както и доброволни пожарникари помагат в гасенето.

Отбелязва се, че поради пожара ELAS пристъпи към правилата за движение в по-широката зона на пожара.

Движението на превозни средства беше спряно по провинциалния път Мегарон – Алепохори от 21-ви до Алепохори и на кръстовището на Порто Герменос с Псата, надолу по течението до Псата.

Нанесени са щети и на електрическата мрежа, тъй като PPC стълбовете са изгорени и кабелите са изрязани, така че екипите на PPC са в района, за да отстранят щетите.

Според прогнозите на EMY в района се очакват още по-силни ветрове.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА