Открийте ни и в

САЩ

Благородно: майка дарява кърмата си, след като новороденото й бебе умира

публикувано

на

сн. Sierra Strangfeld/Facebook

Сиера Странгфелд от Нешвил, Уискънсин реши да дарява кърмата си, след като новороденият й син почина.  Жената била решила да кърми бебето си Самюъл, но малко след средата на бремеността си узнава, че детето е с Trisomy 18, рядко генетично състояние, което засяга едно всеки 6000 новородени.

Когато става ясно, че Самюъл няма да оцелее дълго в утробата й, Странгфелд ражда с цезарово сечение. Бебето живее три часа.

„Ръцете му бяха стиснати, краката му бяха сгънати, той беше толкова малък,“ разказва жената пред „Good Morning America.“ „Но той беше толкова перфектен. Той се бореше толкова силно, за да успее да се срещне с нас. Нашето момченце дойде на тази Земя с мисия.“

Докато дъщерята на Странгфелд е хранена с донорска кърма, която получавала от снаха си известно време, този път тя решава да помогне на други майки. „Винаги съм искала да помогна на друга майка в нужда. Самюъл щеше да остане дълго време в болница, ако оцелее, затова знаех, че трябва да дарявам кърмата известно време. Сега аз съм тази, която може да помага на другите“, заяви тя.

Странгфелд вече е дарила близо 1,5 л. кърма. Във Фейсбук тя пише „А днес, датата, на която трябваше да се роди, дарих мляко на млечната банка за пръв и последен път. Да се разхождам по коридорите на болницата беше още една стъпка към изцелението. И знам (защото го чувствам), че Самюъл беше там с мен.“

Странгфелд и съпругът й се надяват някой ден да създадат фондация на името на невръстния си син.

„ИЗцеждането не е за слаби сърца. То е трудно. Ментално и психически. И дори по-трудно, когато всъщност нямаш бебе“, пише тя. „Не успях да спася живота на Самюъл, но може би можах да спася живота на друго бебе.“

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-четено

Коронавирусът

Гимназисти от Атланта са временно отстранени от училище заради снимки, показващи липсата на социална дистанция пред класните стаи

„Носенето на маска е личен избор и няма практичен начин за налагане на мандат за носенето им“, казва шефът на училищен район край Атланта.

публикувано

на

от

Виж цялата статия
архив

В Атланта учебният процес започна тази седмица с присъствени занятия за много деца. В социалните медии бяха показани снимки от гимназията в окръг Полдинг, на около час път с кола от Атланта, на които се вижда, че учениците в коридора не са на разтояние един от друг, а буквално „си дишат във вратовете“. Почтиникой не носи маска.

Днес стана ясно,че една от снимките е публикувана от Хана – една от ученичките вътре. Хана е получила известие, че е временно отстранена от училище заради действията си. Отстранен е и друг гимназист.

„Някои хора в социалните медии взимат тази снимка и я използват без контекст, за да критикуват усилията ни за отваряне на училището“, казва ръководителят на училищния район Браян Отот. Той добави, че районът има повече от 33 000 студенти, които в момента учат присъствено или дистанционно и че се предвиждат корекции. „Носенето на маска е личен избор и няма практичен начин за налагане на мандат за носенето им. Това, което ще направим, е да продължим силно да насърчаваме всички учениции служители да носят маски“, обяснява той. Освен това служителят изтъква, че заразяване с COVID-19 може да стане след близък контакт на дистанция по-малка от два метра, ако контактът е продължил около 15 минути, както са описали здравните власти в Джирджия. Така той се опитва да внуши че всичко в училището е наред, тъй като учениците едва са стоели в коридора повече от 15 минути.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Коронавирусът

Държавния департамент премахна препоръката да не се пътува от САЩ в чужбина

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: Pixabay

След повече от четири месеца, Държавният департамент на САЩ премахна предупреждението за американските граждани да не пътуват в чужбина изобщо.

На 19 март Държавният департамент издаде глобално предупреждение от ниво 4 (най-високото), което значи „Не пътувайте“ поради пандемията на коронавирус.

Въпреки това „с подобряване на условията на здравеопазването и безопасността в някои страни и потенциалното влошаване в други, Държавният департамент се връща към предишната система от специфични за всяка страна нива на предупреждения за пътуване“, казаха днес от Държавния департамент.

Нивата отново ще бъдат от 1 до 4 в зависимост от специфичните за всяка държава условия.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Коронавирусът

6-годишно момиче умря от коронавирус в Тенеси

„Aз не искам да дишам без нея“, казва майката.

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: Pixabay

6-годишно момиче в западен Тенеси стана едно от най-малките деца в страната, които са умрели, след като са тествали положително за COVID-19.

Данните за смъртта на детето бяха изнесени от регионалното здравно управление на окръг Джексън-Мадисън. Името на момичето не беше споменато от здравните служители, но началникът на училищният район Марлон Кинг го идентифицира като Джиджи Морс чрез съобщение, с което той изказва съболезнования на семейството и близките.

Джиджи почина по време на дрямка, малко след като посети местен лекар, съобщава вестник „Джаксън Сън“.

„Лекарят каза, че има вирус и ще я остави да си почине и че може да изяде толкова сладоледени близалки и ледени десерти, колкото иска“, казва в блог майката Присила Морс. „Тя заспа и ще почива завинаги, но аз не искам да дишам без нея“, добавя жената.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА