Открийте ни и в

България

Близки на загиналите на “Струма” съдят АПИ, искът е за 750 хил. лева (ВИДЕО)

Тезата на адвоката е, че към момента на катастрофата е имало редица технически неизправности по пътното платно, заблуждаващи маркировка и знаци, некачествени мантинели и асфалт

публикувано

на

Гражданско дело срещу Агенция „Пътна инфраструктура“ е заведено от част от пострадалите и наследници на загинали в трагичния пътен инцидент на автомагистрала  „Струма“ миналата година.

На 23 ноември 2021 г. автобус от Република Северна Македония катастрофира на магистралата в района на пернишкото село Боснек и се запали.

Загинаха 45 души, само седем оцеляха.

Искът срещу АПИ е за 750 хиляди евро, разкри адвокатът Николай Димитров пред БТА.

Тезата на адвокат Димитров е, че към момента на катастрофата е имало редица технически неизправности по пътното платно, заблуждаващи маркировка и знаци, некачествени мантинели и асфалт, които фактори са оказали влияние за случването на инцидента.

Почина Фил Филипов – един от най-богатите българи в САЩ

Направен е оглед от вещо лице, назначено от Районен съд – Перник.

Вещото лице трябва да изготви съдебно-техническата експертиза до няколко месеца.

По време на огледа са извършени редица замервания с цел да се установи налице ли са несъответствия и неизправности в пътната мрежа.

„Нашето твърдение е, че пътят е бил некачествен и отговорност има АПИ, коментира Димитров.

Плачех, докато гледам: Баща видя онлайн как дъщеря му се дави в Онтарио (ВИДЕО)

Според него е допуснато пътният участък да съществува с редица дефекти по него.

Потърсени за коментар, от АПИ заявиха, че за повишаване на безопасността на движение по АМ „Струма“ в участъка между пътните възли „Боснек“ и „Старо село 1“ в началото на 2022 г. пътната сигнализация при 31-ви км е била подменена с нови пътни знаци.

Фолиото на буфера в началото на ограничителната система е сменено с по-висок клас, за да има същата светлоотразителност като останалите знаци.

Доклад на ЦРУ: Руски войници са били избити от извънземни преди почти 30 години

Монтирани са допълнителни знаци Е18 – „Вода за пиене“. Знаци има на отбивката на площадката за отдих, 250 метра и 1000 м преди нея.

Представители на Областно пътно управление – Перник са съдействали чрез осигуряване на организация за безопасност на движението по време на огледа от вещото лице, извършен на 25 август.

Побои, заплахи и изнасилвания: Мрачната история на първата порно звезда Линда Ловлейс

От АПИ не коментираха заведения иск и поставените въпроси, относно настилката, маркировката и сигнализацията в съответния пътен участък към момента на катастрофата.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено