Открийте ни и в

Войната в Украйна

Боевете за Северодонецк: ситуацията се мени “с всеки час”

Идващата от запад магистрала, на която се разчита за снабдяването на украинската фронтова линия, е под засилен обстрел от руската артилерия

публикувано

на

Руски хеликоптер открива огън в Донбас

Тежки боеве продължават да се разразяват в Северодонецк, като ситуацията се мени “с всеки изминал час”, според украинските власти. Олександър Стрюк, ръководител на градската военна администрация, смята, че украинската армия има на място достатъчно сили, за да си възвърне града от руснаците.

“По улиците се водят яростни битки” – каза той.

По думите му обаче руснаците имат съществено количествено превъзходство. Те отново правят опит да превземат града, като хвърлят нови човешки ресурси в боя, което “разбира се, усложнява ситуацията”.

По думите на Стрюк град Северодонецк е изравнен със земята, “защото те не можаха да го превземат за един или два дни”.

Лавров: Превземането на Донбас е приоритет за Москва

“Градът е почти унищожен. Вече почти невъзможно да се говори за някаква инфраструктура, тъй като дори преди тези планове за превземане тя беше почти унищожена. Осигуряването с газ и вода ще трябва да бъде напълно реконструирани” – каза той.

Идващата от запад магистрала, на която се разчита за снабдяването на украинската фронтова линия, е под засилен обстрел от руската артилерия и руските войски се приближават до нея. Стрюк подчерта, че тя остава под контрола на украинските въоръжени сили, но по нея движението е опасно поради това, че е в обсега на артилерията.

Украинският генерален щаб заяви, че успешно отблъсква атаките на окупаторите към тази снабдителна линия.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено