Открийте ни и в

България

Бойко Рашков: Борисов издигна до вътрешен министър човек с установена връзка с наркобос

Рашков говори още и за “престъпления, които миришат на асфалт” и по които прокуратурата на прави нищо

публикувано

на

Министър на вътрешните работи при Борисов е бил човек, който по-рано е имал връзка с известен наркотрафикант, съобщи пред бТВ служебният вътрешен министър Бойко Рашков. За този човек дори имало твърдения, че получава заплащане от наркобоса. Рашков запита риторично как при това положение се очаква да се води борба с корупцията.

“Един служител, който преди 10-12 г. е бил на по-ниски нива, бил е установен в едни нерегламентирани контакти с наркотрафикант, доста известен, този човек се е издигнал до поста министър на вътрешните работи… Разбира се, по времето на Борисов. В момента не мога и няма да ви кажа името на този министър, но материалите са в МВР, аз се запознах с тях лично. Въпросът е – как искате да се борим със сериозната престъпност, когато Борисов е пазил такива хора? Как ще стане борбата с престъпността. И неговото име ще стане известно в най-скоро време” – каза министърът на вътрешните работи.

По думите му материалите по това дело не са били разсекретени, въпреки че е минал срокът за това. Той предположи, че целта е била да се прикрият.

Рашков говори още и за “престъпления, които миришат на асфалт” и по които прокуратурата на прави нищо, за да не засегни интересите на доскорошните властимащи.

Бойко Борисов: Единствената задача на Радев днес е да уволни Кацаров

“Един известен и велик, може би и жилав, пътностроител от началото на годината е превел 21 милион лева към Обединени арабски емирства. Той е собственик на голяма пътна фирма. Това не е единичен случай. Нямам предвид същия човек и след като подобни суми се изпращат извън страната, ние после се чудим откъде да се намерят пари за заплати, лекари и т.н. Нито един от собствениците на фирмите, които са строили отделни участъци от пътищата в нашата страна, не се яви лично в МРРБ при министър Комитова и да докаже с документи – дължи ли държавата нещо на тяхната фирма, или не. Те предпочетоха вместо да се явят лично, да изпратят работници с тежка техника, която повреди доста настилката в София. Това говори само по себе си тяхната отговорност. Един от тях е и този, така не му е платила държавата за неговата дейност, че е превел 21 милиона в Обединените арабски емирства. След няколко дни ще обявим всичко, за което ме питате, защото смятам че нашето общество трябва да е уведомено” – обеща Бойко Рашков.

Реакцията на ГЕРБ бе, че “всеки път, когато в кабинета на Румен Радев има политическа криза се вади Бойко Рашков, който да разказва измислици”.

“Докато Рашков е вътрешен министър, единствената задача, която му е поставена от началника му Румен Радев, е да демонизира ГЕРБ. 6-ти месец Бойко Рашков не е извадил нито едно доказателство за безбройните си лъжливи твърдения” – казаха от доскоро управляващата партия.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено