Открийте ни и в

България

Бойко Рашков: Прокуратурата се е самопоставила в услуга на политическата власт

Той обясни, че дори и да знае нещо от съществено значение по делото за магистрала “Хемус” няма да даде повече информация, тъй като няма доверие на прокуратурата.

публикувано

на

В последните години прокуратурата демонстрира много близки отношения с политическата власт. Вече не можем да твърдим и да смятаме, че тя е независима от политическата власт. Напротив. Имаме всички основания да твърдим, че се е самопоставила в услуга на политическата власт. Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Той обясни, че дори и да знае нещо от съществено значение по делото за магистрала “Хемус” няма да даде повече информация, тъй като няма доверие на прокуратурата.

“Откакто съм министър на вътрешните работи ГЕРБ неведнъж подскачат, защото чуват нелицеприятни за своето управление факти и се опитват по всякакъв начин да излязат от тази ситуация. Управлението на ГЕРБ действително е белязано с нарушения, а сега се събират и доказателства за изключително сериозни престъпления”, каза Рашков в предаването “Денят с Веселин Дремджиев”.

ГЕРБ ще съди Бойко Рашков

Вътрешният министър добави, че този вой, които за пореден път се чува от партията на Бойко Борисов и заплахите към него, няма да го спрат да изпълнява задълженията си като министър на вътрешните работи. „Тези заплахи показват и една неосведоменост, тъй като партия не може да води такива дела“, изтъкна той.

Попитан откъде е сигурен, че 30-40% от парите са отишли при ГЕРБ, Рашков обясни, че се среща с много хора и поучава много информация. „На базата на тази информация съм изградил убеждение в себе си, че това е пътя на парите. Фактите, установени при разследването, водят точно натам. Твърдя това с чисто съзнание и съвест“, каза Рашков.

На въпрос къде са парите вътрешният министър заяви, че една част от тях са на почти завършените лотове, друга е отишла за наем на техника, трета част е в партийна каса. „Покрай партийните каси са се отклонили и в личните каси“, заяви Рашков.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА