Открийте ни и в

България

Бойко Рашков: Реформата в МВР върви и в момента, функционалният анализ е готов

Все още се събират мнения от дирекциите на МВР в страната за това къде според тях има излишък и недостиг на хора и на техника

публикувано

на

Сн: БТА

“Реформата в МВР и в момента върви. Функционалният анализ на МВР е готов”.

Това каза в интервю за БТА министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Той посочи, че в известна степен е реформирана Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и дирекция „Управление на собствеността и социални дейности“, в която са били открити множество пробойни, от които са изтичали големи бюджетни средства досега.

От думите на министъра стана ясно, че освен анализа е готов и математически модел, направен върху базисни критерии. Чрез него за всяка една област, където има регионални дирекции, районни управления и полицейски участъци, са определени какви са кадровите ресурси, населението, икономическите и други субекти, и каква е криминогенната обстановка. На тази база се извеждат оценъчни критерии и може да се направи извод къде има недостиг и излишък на ресурси.

Рашков срещу Гешев: рунд пореден (ОБЗОР)

Все още се събират мнения от дирекциите на МВР в страната за това къде според тях има излишък и недостиг на хора и на техника. Ще трябва да се прегледат структурите, защото има обезлюдени райони, където няма хора, обясни министърът и добави, че там, където има излишък, ще трябва да се вземат някакви мерки.

„Никой няма да бъде уволняван. Ще направим всичко възможно да запазим в голяма част състава“, посочи Бойко Рашков. Той даде за пример дирекцията за управление на собствеността във ведомството, откъдето са пренасочени над 50 души към Столичната дирекция на МВР.

„Не е вярно, че МВР не иска да работи с прокуратурата, защото ние обективно им пращаме материалите“, коментира Бойко Рашков за отношенията на полицията с държавното обвинение. Той уточни обаче, че има стотици изпратени преписки от полицията на прокуратурата, за които няма отговор, че са предприети действия по тях и добави, че ще бъде изготвен публичен списък, в който да се види кои са те, кога са изпратени на прокуратурата и не е получен отговор.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено