Открийте ни и в

Коронавирусът

Болниците в Мюнхен се пълнят с коронавирусни пациенти след Октоберфест

Болниците в Мюнхен се пълнят с коронавирусни пациенти след Октоберфест

публикувано

на

Болниците в Мюнхен се пълнят с коронавирусни пациенти след Октоберфест

Броят на пациентите с с коронавирус в болниците в Мюнхен се увеличава след края на Октоберфест, предаде ДПА. Експерти предупреждаваха преди феста, че новите случаи ще нараснат рязко поради това, че събитието, което увеличи с милиони хора обичайния туристически поток към града, се състоя при почти нулеви предпазни мерки.

Към днешна дата в града бяха отчетени общо 478 хоспитализирани пациенти с коронавирус, което включва постъпилите във всички болнични отделения, включително интензивните.

Това е увеличение от 61 процента в сравнение с миналия вторник. Сравнено с последния ден преди началото на Октоберфест нарастването е със 137 на сто.

Словения узакони еднополовите бракове и осиновяването от гей двойки

Въпреки че броят на настанените в обикновените болнични отделения така или иначе се повишаваше през последните седмици, сега тази тенденция засяга и интензивните, постъпилите в които са 39 при 24 преди седмица.

Здравният министър Карл Лаутербах заяви, че очаква това нарастване на случаите да продължи и да бъде съпроводено от “по-тежки случаи, а после и от натоварване на интензивните отделения”.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено