Открийте ни и в

България

“Борисовщината продължава”: “Барселонагейт” се пренесе и в пленарната зала 

От ДБ се обърнаха към ГЕРБ и им предложиха “да се канонизира светата главна прокуратура, даваща чадъра над вашия бос” 

публикувано

на

Сн.: БТА

Спор и нападки заради скандала с “Барселонагейт” в Народното събрание. Това бе предизвикано от левицата и декларация, прочетена от депутата Явор Божанков.

“ГЕРБ паднаха от власт, но борисовщината и онова управление продължават. Кой купи на една българска манекенка къща за 10 милиона в Испания и отговорът се крие зад мрежа от фирми, поставени лица и този кръг 2 години не може да бъде разкрит от прокуратурата, а тя наскоро получили и доклад от испанските власти, надявам се да не го превежда 2 години”.

Той подчерта, че от събраната информация и проведените разследвания излиза името на бившия премиер Бойко Борисов.

Борисов разпитан в прокуратурата за "Барселонагейт"

“Какво може и трябва да очакваме от българските разследващи? От Иван Гешев какво можем да очакваме, от човек който си пише смс с пиара на Борисов? На прокуратурата начело с Гешев не може да разчитаме, но истината ще намери път”, каза Божанков.

Реакцията на ГЕРБ не закъсня и депутатът Тома Биков заяви, че това активно мероприятие се повтаря всяка година и всеки февруари – март се пуска по една статия за “Барселонагейт” в някои чужд вестник.

“Предлагам ви да вкараме в националния празничен календар да има ден на “Барселонагейт”, да излиза трупата, която си го повтаря, да направите Елена Йончева шеф на трупата да изпълнява този ритуал да показва някакви вестници, а Божанков да държи реч по тази тема примерно на 20 февруари“, каза той.

Евродепутати питат за "Барселонагейт" и чекмеджетата с пачки

Биков се впусна и в критики към новата управляваща коалицията: “Два месеца не знаете какво правите, анализирате, изпадате в конфузни ситуации, гласуваме по три пъти един закон и сега дойде време за февруари “Барселонагейт”, през април “Хемусгейт”, май си вкарайте подслушванията и така всеки месец да има по едно такова нещо, за да се занимаваме с всякакви глупости, а не това, което е пред очите ни – обедняваме, некомпетентност на правителството и редица кризи, които не можете да овладеете, нямате нито силите нито потенциала за това”.

Според него целият батак, в който “вкарахте държавата от една година, в която държавата не работи, би трябвало да проявите малко повече смирение и да видите, че дори и ние като опозиция сме притеснени и сме готови да ви помогнем”.

Той беше категоричен, че коалицията се занимава само с глупости и ги посъветва да се държат по-отговорно.

Депутатът от ДБ Антоанета Цонева предложи: “В празничния календар на българите има много дати, които трябва да бъдат отбелязани – Суджукгейт, Хемусгейс, Осемте джуджета гейт, много ще се натовари календара и ви предлагам да опитате да канонизирате светата главна прокуратура, която дава чадъра над вашия бос”.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено