Кралският флот на Великобритания проведе успешни изпитания на „реактивен костюм“, с който човек летя над водата и се приземи с лекота на движещ се кораб. Технологията е на Gravity Industries – компанията, която твърди, че е направила „човешкия полет реалност“.

Летателният костюм позволява войниците да кацат на кораб без помощта на спуснати от хеликоптер въжета.

Морските абордажни операции са трудни и традиционно изискват бърза лодка, която да се движи с кораба, и закачване на стълбичка или спускане с въже от хеликоптер на кораба.

Според командир от специалните сили на САЩ този вид операции е „най-сложният и опасният“. По думите му тези задачи вай-често изискват специално оборудване и подготовка, за да се изпълняват ефективно.

Сътрудничеството на конструкторската фирма с военните е експериментално. Армията няма задължението да закупи технологията.

Изобретателят на летящия костюм – основателят на Gravity Industries Ричард Браунинг – държи рекорда на Гинес за „най-висока скорост в костюм с реактивен двигател, контролиран чрез тялото“. На демонстрация през 2019 година той летя с над 130 км/час.