Открийте ни и в

Лайфстайл

Британския късметлия си поиска печалбата от £110 млн.

Според правилата на лотарията печелившият има право да остане анонимен

публикувано

на

Британския късметлия си поиска печалбата от 110 млн. британски лири

Спечелилият от лотарията 110 милиона британски лири ($126,5 милиона) предяви в сряда правата си върху печалбата, съобщи телевизия Sky News. Мъжът, чието име не се съобщава, е представил билета си, в който е успял да познае всичките седем числа от лотарията EuroMillions, сред които две звездни числа на късмета.

Съгласно настоящите правила, след като печалбите бъдат потвърдени и изплатени, победителят ще реши дали иска да се огласи личността му. Ако той реши да не разкрива данните си, тогава няма да бъде публикувана информация в коя част на страната е закупен билетът.

Sky News изчислява, че 15 души са спечелили повече от £100 милиона в EuroMillions в Обединеното кралство. Рекордът е поставен на 20 юли, когато жител на Обединеното кралство забогатя със £195 милиона (около $234,5 милиона по тогавашния обменен курс). Два месеца по-рано двойка от Глостършир в югозападна Англия спечели £184,3 милиона ($227 милиона).

Едва за трети път: Джакпотът в Mega Millions надхвърли $1 милиард

Лотарията EuroMillions се провежда в Европа от 2004 г. Първоначално се проведе в Обединеното кралство, Испания и Франция, по-късно към тях се присъединиха Австрия, Белгия, Ирландия, Лихтенщайн, Люксембург, Португалия и Швейцария.

Според правилата на лотарията печелившият има право да остане анонимен. Това правят повечето европейци. Например победителят в рекордната печалба през юли не разкри името си.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено